Utrecht Terwijde

Op 10 december stonden we op de kerstmarkt in Terwijde. Hier konden de kinderen met Elsa op de foto of een mooi hangertje knutselen voor in de kerstboom.

Tijdens de kerstvakantie trokken de kinderen van Het Speeldorp eropuit! Zo brachten ze een bezoekje aan de speeltuin en gingen ze treinen kijken! Erg leuk!

Begin december kregen de kinderen van Het Speeldorp in Terwijde bezoek van 2 Pietjes… Het was een groot feest met cadeautjes en pepernoten!

Het is sinterklaas en de kinderen van de Geinplein hebben heerlijke pepernoten gebakken.

De kinderen van Het Speeldorp in Utrecht Terwijde hebben heel hard geoefend bij de Pietengym. Ze zijn dan ook allemaal geslaagd als hulppiet!

Bijna Sinterklaas! Daarom bakten de kinderen in Utrecht Terwijde lekkere pepernoten. Natuurlijk hebben ze er ook een beetje van gesnoept! Zo lekker!

Afgelopen zomer was er bij Het Speeldorp in Utrecht Terwijde een gezellig zomerfeest. Het thema was \'onderwaterwereld\'. We hebben poppenkast gespeeld en de kinderen kregen allemaal een bellenblaas en wat lekkers om te snoepen. Hmmmm heerlijk!

Als het mooi weer is dan spelen de kinderen van Kinderdagverblijf Het Speeldorp in Utrecht Terwijde graag buiten!

Deze week lag er weer een mooi laagje sneeuw in de tuin van Het Speeldorp in Utrecht Terwijde. Dat zorgde ook deze keer weer voor veel sneeuwpret met sleetjes en schepjes.

De kinderen van Het Speeldorp in Utrecht Terwijde hadden de grootste pret in de sneeuw buiten. Altijd weer genieten, zo\'n wit tapijt!

De kindjes van groep Kwetternest van Het Speeldorp in Utrecht Terwijde zijn gestart met het thema kleuren, vormen en tegenstellingen. Ze lezen er boekjes over en doen voelspelletjes. Ze maken ook mooie knutselwerkjes. De tegenstellingen werden \'geoefend\' door een spel met harde blokken, zacht scheerschuim en een zacht matras. Erg leuk!

De kleinsten van groep Snaterwater van Het Speeldorp in Utrecht Terwijde hebben kennis gemaakt met scheerschuim. Wat een raar gevoel! \"Jakkie, ik krijg vieze handen... kan ik dit ook opeten? Er in slaan is ook wel erg leuk.\" De kinderen vonden het een fantastische belevenis. Twee oudere kinderen hebben een activiteit rond kleuren en het verschil tussen harde en zachte materialen gedaan. Ook zij vonden het geweldig.

De kinderen van groep Speelkasteel van Het Speeldorp in Utrecht Terwijde hebben verschillende kleuren verf gemengd. Leuk hoor! Welke kleur zou je krijgen als je geel en blauw mengt? Of wit en paars? Na het mengen hebben de kinderen een prachtig \'mengschilderij\' gemaakt.

Vorige week waren er weer opa’s en oma’s op bezoek bij Het Speeldorp in Soest. Ze verfden mee, aten mee en zongen samen liedjes!

Het was een prachtige herfstweek bij Het Speeldorp in Soest. De kinderen gingen wandelen, ontdekten de natuur en speelden met bladeren. Leuk!

De kinderen van Het Speeldorp in Soest wandelden vanmorgen naar de windmolen! Ze zagen vele leuke dingen en diertjes en smulden van een lekkere krentenbol!

De oudere kinderen van Het Speeldorp in Soest maakten een mooie regentekening buiten. De kleintjes gymden gezellig binnen. Ook leuk!

Gisteren was het weer leidsterdag in Soest. Wat een gezellig feestje was het weer voor de juffies, kinderen én ouders! Overal hingen slingers en hartjes en de juffies kregen prachtige kadootjes. De kadootjes hadden allemaal te maken met de thema’s “vogeltjes tijdens de herfst”: pindakettingen, voederbolletjes en allerlei andere knutselwerkjes. Verder waren er ook chocolaatjes, theezakjes, ontspanningsmaskers, cakejes, armbandjes, geurkaarsjes en nog veel meer! Het was echt weer een gezellige onverwachte Leidsterdag. Iedereen heel erg bedankt namens alle leidsters!

Bij Het Speeldorp in Soest zijn de kinderen druk bezig met de herfst. Ze zochten kastanjes en eikeltjes en knutselden mooie versieringen!

De kinderen van Het Speeldorp in Soest zijn druk bezig met het thema “De Supermarkt”. Daarom gingen ze winkelen en knutselden ze een supermarkt op papier!

Kinderopvang Het Speeldorp in Soest kreeg nieuw speelzand in de zandbak! Er kwam een graafmachine op bezoek waar de kinderen even op mochten zitten. Stoer!

Gisteren hield Het Speeldorp in Soest een “Prinselijk Pannenkoekenfeest”! De kinderen maakten alle hapjes klaar, de ouders brachten pannenkoeken mee. Leuk!

Vorige week bezochten de kinderen van het Speeldorp in Soest de kinderboerderij. Ze aaiden de dieren & speelden in de speeltuin. Leuk!

Deze week stond er iedere dag sport op het programma bij Het Speeldorp in Soest! De kinderen speelden allerlei sportieve spelletjes! Leuk en gezond!

Het Speeldorp had weer eens een Belgisch dagje! En wat is er nou Belgischer dan frietjes en wafels? De kinderen knutselden mooie frietzakjes met papieren frietjes. Daardoor kregen ze natuurlijk trek: tijd voor échte frietjes! De kinderen versierden ook wafels met slagroom en vers fruit. Zelfs de juffies kregen een heerlijke Belgische wafel! Als verrassing nam één kindje zelfs ook nog echte Belgische bonbons mee!

Welke beestjes vinden we in onze tuin? Dat is het thema van de maand bij het Speeldorp in Soest. De kinderen kammen heel de tuin uit op zoek naar kleine diertjes: spinnen, mieren, duizendpoten, pissebedden, torretjes,… Als ze een beestje vinden, stoppen ze het in een mooi potje. Zo kunnen ze het diertje rustig van dichtbij bekijken. Kriebelt het al om zelf op zoek te gaan?

Op 10 mei was het alweer Moederdag! De kinderen van het Speeldorp in Soest maakten harten van brooddeeg voor hun lieve mama’s. Eerst propten ze het brooddeeg netjes in een hartvorm. Daarna ging het deeg de oven in. Tot slot versierden ze de broodhartjes met verf, glitters en een mooi lintje. Hartjes maken is makkelijk. Ze geheim houden tot Moederdag: dat is pas moeilijk!

Deze week stond de hele week in Soest in het teken van bewegen. Iedere dag mochten de kinderen met de mooie parachute spelen. Alle kinderen hadden een lus vast en schudden maar! Ze gooiden er ook met grote en kleine ballen in en we probeerden samen om de ballen eruit te gooien of door het gaatje te laten verdwijnen. Echt leuk om af en toe ook buitenspelletjes te doen en goed om te bewegen!

Omdat het bijna Pasen is mochten de kinderen van het Speeldorp in Soest zelf paasbroodjes bakken. De grote kinderen mochten samen met de juf voorzichtig het deeg mixen terwijl de kleintjes toekeken. Als echte bakkers hebben we het deeg gekneed en er daarna bolletjes van gemaakt. Terwijl de broodjes in de oven lagen konden wij nog een mooie paashaas verven. En toen mochten we eindelijk de broodjes proeven. Ze smaakten heerlijk!

Deze week stond het thema Pasen centraal bij Het Speeldorp in Soest. De Paashaas kwam bijna elke dag op bezoek en de kinderen mochten met \'haar\' dansen. De kinderen mochten zelfs even de kop van de paashaas op hun eigen hoofd zetten... Dat was echt grappig. De kinderen verfden ook eieren en ze maakten mooie haantjes. Tot slot mochten de kinderen nog mooie glittereieren zoeken. Het was een hele gezellig weekje in Soest!

Vanmorgen gingen we met 8 kinderen naar de duinen. Nadat we in de speeltuin hadden gespeeld kwam de Paashaas opeens van tussen de bomen. Er lagen overal chocolade eieren verstopt. Alle kinderen legden de paaseieren in het mandje van de Paashaas. We gaven de Paashaas een handje, we mochten hem aaien en we mochten ook met de Paashaas dansen. We kregen ook een koek en een pakje limonade, maar de eieren waren echt wel het allerlekkerste. Eenmaal op het Speeldorp deed juf Betty ook nog voor de kleinste kinderen het pak aan. Dat vonden sommigen best wel een beetje spannend. Bij het eten kregen we een boterham in de vorm van een Paashaas. De kinderen mochten hun boterham zelf versieren met oogjes en snorharen. We kregen er ook een gekookt eitje bij. Wat was het weer een gezellige ochtend!

Vorige week gingen de kinderen van Het Speeldorp in Soest naar De Paardenkamp. Eerst even eten en drinken kopen bij de supermarkt en daarna heerlijk wandelen met de kinderwagen en de bolderkar. Wat waren de paardjes en konijntjes weer leuk... maar ook best wel een beetje spannend hoor. Want die paardjes zijn best wel groot. De kinderen hebben bij de Paardenkamp ook heerlijke krentenbolletjes gegeten en wat gedronken. Het was weer een gezellige ochtend.

In Soest zijn alle kinderen tovenaars geworden. Dat is ons nieuwe thema van de maand. Ze hebben prachtige toverstafjes gemaakt. Ze doen ook allerlei toverkunsten en leuke spelletjes. De kinderen kleuren mooie kleurplaten en we lezen spannende boekjes over toveren. \'Anton kan toveren\' is een van hun favoriete boeken. De komende weken gaan we nog meer leuke activiteiten doen. Tussendoor wordt er natuurlijk ook nog iedere dag buiten gespeeld. Altijd leuk!

De kinderen van Het Speeldorp in Soest zijn de afgelopen tijd heel druk geweest om een moestuintje te planten. Water geven, aarde erin doen en dan de zaadjes erin stoppen. En het allerleukste is om te zien hoe snel alle groentjes gaan groeien. Ja het moestuintje van AH is erg leuk voor de kinderen en de leidsters. Wat een plezier en een leuke bezigheid!

Vanmorgen gingen we met een aantal kinderen van Het Speeldorp in Soest fruit halen bij de supermarkt. Hup de bolderkar mee, een paar buggy\'s en wat kinderen aan de hand. In de winkel mochten de kinderen zelf het fruit pakken en in de zakjes doen. Ze mochten het fruit ook wegen en er een sticker op kleven. Wat een leuk en gezellig uitstapje was dit toch weer met de kinderen in Soest.

Deze week was het de hele week carnaval bij Het Speeldorp in Soest. Er waren heel veel prinsesjes, piraten, lieveheersbeestjes, ridders, cowboy\'s en ballerina\'s. We gingen samen dansen, de polonaise lopen, ballonnenspelletjes doen, koek happen en sambarolletjes knutselen. Roodkapje en Sneeuwwitje kwamen ook nog even op visite. Het was weer een hele gezellige week. Wat een pret en plezier voor alle kinderen!

De kinderen van Kinderopvang Het Speeldorp in Soest zijn deze week echte koekenbakkers geworden. Ze hebben allemaal Valentijnskoekjes gemaakt. Eerst mochten ze kijken hoe het deeg werd gemaakt en daarna mochten ze er met mooie vormpjes koekjes uitsteken. Toen de koekjes uit de oven kwamen was het tijd om er eentje te proeven. En wat waren ze lekker! Je kon de geur van de koekjes over heel Het Speeldorp in Soest ruiken. Iedereen mocht ook nog een zakje mee naar huis nemen. Lekker!!

Valentijnsavond bij Het Speeldorp in Soest Gisteravond was het Valentijnsavond op Het Speeldorp. De papa\'s en mama\'s gingen gezellig uit eten en de kinderen mochten bij ons heerlijk frietjes en knakworstjes eten, verhaaltjes vertellen en een film kijken. Het verhaaltje van \"Kikker is verliefd\" werd natuurlijk ook voorgelezen nadat we een leuk gesprekje met de kinderen hadden over verliefd zijn. Altijd grappig, al de verhaaltjes die dan loskomen. Daarna nog even zingen, tandjes poetsen en tijd om de pyjama\'s aan te trekken. Voor het slapen hebben we gezellig met ons allen nog even een film gekeken over Kikker. En daarna naar bed om te slapen, maar dat slapen viel niet mee. Wat een lol in de slaapkamers. Het was weer een gezellige avond voor de kinderen, leidsters en natuurlijk ook voor de papa\'s en mama\'s.

Gisteren hadden we een hele leuke dag bij Kinderopvang Het Speeldorp in Soest. We hebben eerst bewegingsspelletjes gedaan. Verder waren de kinderen druk bezig met de voorbereidingen voor Valentijnsdag. Harten plakken en beschilderen. Leuk! Natuurlijk gingen we ook lekker veel naar buiten om met stoepkrijt spelen. Dat is zo leuk!

Gisteren hadden we een voorleesontbijt bij Het Speeldorp in Soest. Dolle pret met alle kinderen, alleen al om in pyjama naar Het Speeldorp te mogen komen! We hebben met ons allen op een heel groot bed geslapen. Daarna werden we gewekt met een een bel… ringeling… Opstaan! Even ochtendgymnastiek en springen! Daarna was het tijd voor het verhaaltje \'Boer Boris gaat naar zee\'. Een mooi verhaal met een echt Borispoppetje erbij. Alle dieren van de boerderij gingen mee naar de zee. Daarna hebben de kinderen een heel mooi varken gemaakt van brood, kokosbrood, druiven, rozijntjes en komkommer. Smullen maar! De kinderen hebben ook stoelendans gedaan en een kleurplaat gekleurd. Het was een reuzegezellige ochtend. Wat een feest weer op het Speeldorp!

Maandag was kapster Sandra op bezoek in Soest. De kinderen die geknipt werden waren weer reuzeblij met hun nieuwe stoere en mooie kapsels. En natuurlijk vonden ze het ook weer superleuk om weer in die prachtige auto-knip-stoel te mogen zitten. Op naar de volgende keer…

Gisteren hadden we in Soest ons jaarlijks lichtjesfeest. De kerstman liep voorop tijdens de lampionnentocht. Iedereen ging met een beker gluhwein of chocolademelk achteraan sluiten in de rij. Wat een prachtig gezicht al die mooi lichtjes in het donker! Toen we terug kwamen was er heerlijke erwten- en tomatensoep, bollen met knakworst en krentenbolletjes voor de ouders en kinderen. Gezellig kletsen onder het genot van wat eten en drinken. Heerlijk! De kinderen hadden de afgelopen dagen ook een mooi fotolijstje beschilderd. Deze werden ten toon gesteld op een mooie tafel in de gang. De opbrengst gaat dit jaar naar Jarige Jop, ons goede doel. Het was weer een geslaagd en gezellig feest. Iedereen bedankt voor de aanwezigheid, hele fijne dagen gewenst en vooral een gezond 2015!

De kinderen van Kinderopvang Het Speeldorp in Soest zijn dit jaar weer druk bezig met bewegen. En dat allemaal met bierviltjes. Een bierviltje op het hoofd leggen en er dan mee gaan lopen of op de knieën kruipen. Altijd een uitdaging! Verder mochten de kinderen dansen en als de muziek stopte moesten ze zo snel mogelijk op een viltje op de grond gaan zitten. Leuk! Geen stoelendans dus maar een soort \"viltjesdans\" :) Ze vonden het allemaal weer prachtig.

Donderdag was er een mama-cavia op bezoek bij Het Speeldorp in Soest. Juf Pia had haar meegenomen. De mama-cavia had net 4 baby-cavia\'s gekregen. Heel schattig! Dat vonden de kinderen echt ontzettend leuk. Ze konden er niet genoeg van krijgen! Aaien, knuffelen en op schoot. De kleine beestjes werden er moe van. Ze waren erg leuk en lief!

De kinderen van Kinderdagverblijf Het Speeldorp in Soest werken al een tijdje rond het thema \"Wat heb ik aan vandaag?\" De kinderen hebben allemaal een eigen pop met een foto van hun hoofd er op, en ze mogen deze pop aankleden met broeken, truien, jurken rokjes, handschoenen, mutsen enz. Echt geweldig vinden ze het! Ondertussen is er natuurlijk ook nog tijd om gewoon te spelen met de baby\'s en bewegingsspelletjes doen. Het is echt zo leuk op het Speeldorp in Soest!

Gisteren zijn we met 9 kinderen van Het Speeldorp in Soest naar het tuincentrum geweest. De kinderen mochten een houten figuur uitkiezen en zelf beschilderen. Tijdens het drogen gingen we een kijkje nemen in de kerststal waar we hele zachte konijntjes en cavia\'s mochten aaien. Hierna hebben de kinderen op een slede met wieltjes gereden. Daarna was het tijd om een heerlijk pistoletje te roosteren boven een vuurkorf. Net zolang tot ze bruin waren. Een beetje suiker erop en smullen maar. Tussen de kerstbomen door gingen we ook nog de prachtige kerstdorpjes en huisjes bekijken. Wat een feest in Soest voor de kinderen!

Vorige week donderdag waren er 2 Pieten op bezoek in Soest. Zo leuk! Alle kinderen zongen en dansten samen met Piet de welkomstdans van Sinterklaas. Tussendoor kregen de kinderen heerlijke pepernoten. Ze gooiden ook pakjes in een echte schoorsteen. Dat ging heel erg goed! Daarna gingen we samen met de Pieten gymmen. O wat een prachtig gymparcours was dat zeg. iedereen heeft een mooi Pietendiploma verdiend! De kinderen kregen ook mooie cadeau\'s voor op de groep. Dankjewel hoor zwarte Piet! Uiteindelijk was het tijd om dag te zeggen. En dus tijd om... heerlijke frietjes te eten!!! Mmm, dat was smullen hoor. Het was een gezellige ochtend.

Gisteren hadden we een poppenkastvoorstelling bij Het Speeldorp in Soest. Sinterklaas, Opa-piet, Amerigo en Paniekpiet die waren er allemaal. Het was een heel grappig maar ook een heel spannend verhaal. En… alle kinderen hebben Sinterklaas en de pieten uitgezwaaid en \'Dag Sinterklaasje\' gezongen. Wat een plezier, kijk maar naar de gezichtjes van de kinderen.

Vandaag waren alle schoentjes gevuld bij Het Speeldorp in Soest. Maar… O wee, die Americo zeg... Die had buiten voor de deur gepoept en ook nog in de gang. Bah... vies, maar ook wel heel erg interessant voor de kinderen. De kinderen hebben heerlijk gesnoept van de mandarijnen en de pepernoten. De kinderen hebben vandaag zelf pepernoten gebakken, pietenhoofden geplakt, pietengym gedaan en lekker gedanst als echte Pieten en Sinterklaasjes. Het was weer een hele leuke en gezellige dag in Soest.

De kinderen van Het Speeldorp in Soest hebben een leuk dagje achter de rug: een Zwarte Piet plakken, puzzelen en verkleden. Een gezellig dagje!

Alle kinderen van Het Speeldorp in Soest oefenen voor de komst van Zwarte Piet. Ze willen net zo goed kunnen dansen, klimmen en klauteren als Zwarte Piet. Alles is ook prachtig versierd met stoomboten, pakhuizen en Sint-mutsen. Er staat ook een open haard met echte lampjes. Het is weer zo gezellig bij Het Speeldorp in Soest. Laat de Pieten maar komen!

De kinderen van het Speeldorp in Soest hebben zich verkleed als heks (of prinses) en ze hebben hele vieze heksensoep gemaakt! Ze mochten alle ingrediënten in de ketel scheppen en dan lekker roeren. Tovenaar Stijn keek toe en zag dat het allemaal goed ging. ’s Middags zijn we met de bolderkar naar de dierenwinkel gelopen om de slang te bekijken en de poes te aaien.

Deze week was het weer heel gezellig bij Het Speeldorp in Soest. Er was een leuke pop op bezoek en ze heette Lisa. Ze kon echt praten en de kinderen vonden het best wel een beetje spannend. Ook lagen er veel bladeren buiten die we mee naar binnen hebben genomen en op een vel papier hebben gekleefd. De pop mocht ook in bad... Boenen maar met een spons en heel veel schuim. Lekker hé, dat kliederen met water.

Deze week hadden we heel veel opa\'s en oma\'s op bezoek. Wat was het weer een feest voor de kinderen om samen met hun opa\'s en oma\'s op Het Speeldorp te spelen. De kinderen hebben eierkoeken versierd met bananen, rozijntjes, hagelslag en smarties. We hebben binnen en buiten ook leuke kringspelletjes gedaan. Verder hebben we nog bladeren en eekhoorns geverfd. Dat zijn echte kunstwerken geworden, mede door de opa\'s en de oma\'s. Buiten was het ook erg leuk om nog even te laten zien hoe goed de kinderen kunnen fietsen en glijden. Het was weer een zeer geslaagde en gezellige week!

In Soest is iedereen weer druk bezig met het maken van mooie slingers van prachtig geverfde bladeren. Het is immers alweer herfst buiten. De kinderen maken ook mooie mobiles met zelf beschilderde eikels.

In Soest zijn er een paar wandelende takken op bezoek. De kinderen vinden het reuze interessant maar heel stiekem toch ook wel een beetje spannend. Die \"vreemde takken\" kriebelen erg als ze over je handje lopen.

Vandaag hadden wij bij Het Speeldorp in Soest het Prinselijk Pannenkoekenfeest. Veel papa\'s en mama\'s hadden pannenkoeken gebakken. Wat waren ze lekker met stroop, jam en appelmoes....smullen maar. Ook was er een heel groot koeien-springkussen. Nou nou, wat een acrobaten zeg, op het Speeldorp. Ook konden de kinderen nog appelhappen ,blik gooien en....Jayden maakte prachtige dieren van ballonnen voor de kinderen. Er werden leuke verhalen uitgewisseld met alle ouders onder het genot van een hapje en een drankje. Wim kreeg van de O.C. leden nog een cadeau aangeboden voor zijn afscheid. Kortom het was weer een groot succes, ons 3e pannenkoekenfeest. Iedereen ging naar huis met een lachend gezicht en een volle buik!

Bij Het Speeldorp in Soest hebben wij allerlei leuke zomeractiviteiten gedaan. Op het grasveld hebben we heerlijke heksensoep gemaakt met blaadjes, eikeltjes en zand. Alle kinderen hielpen goed mee met roeren. Ook had een leidster haar cavia meegenomen. We mochten de cavia buiten op het gras aaien. De kinderen leerden precies welke blaadjes hij wel en niet mag eten, en ze vonden het heel grappig toen de cavia over het gras rende. Verder hebben we bramen geplukt van de bramenstruiken die naast Het Speeldorp staan. De kinderen hebben ze heerlijk opgegeten!

Vanmorgen waren wij al vroeg op station Soest-Zuid om met een aantal kinderen van Het Speeldorp in Soest met de trein naar Utrecht te gaan. Altijd weer dolle pret, zo’n treinreis. Wat was er een hoop te zien! Toen we in Utrecht aankwamen werd kleine machinist Stijn wakker van de herrie van de graafmachines. Er waren ook hijskranen te zien. Na een wandeling door Hoog Catharijne kwamen we bij de snoepwinkel. We hebben gekeken met de handjes op onze rug... en stiekem ook een klein zakje snoep gekocht. Daarna was het tijd om te lunchen. En ja hoor, daar zagen we de grote gele M! Patatjes met een flesje chocomel, wat een feest! Na een gezellige treinrit terug naar Soest waren ook onze grote meiden een beetje moe geworden. Geen nood, want als kers op de taart maakten we een ritje bij de juffen op de nek terug naar Het Speeldorp!

Oh… wat worden ze al groot! Ze hebben al een dik lijfje en sommigen hebben al pootjes. De kinderen verwonderen zich. Ze mogen ze voeren en kijken met een vergrootglas. Altijd weer een bijzonder proces: van kikkerdril naar kikker! We zingen het liedje “visje, visje”, en juf Betty vertelt het verhaal over het kikkervisje dat een kikker wordt.

Op dinsdag 15 april kregen we héél bijzonder bezoek bij Het Speeldorp in Soest. De paashaas kwam immers op bezoek! Als verrassing had hij overal lekkere paaseitjes verstopt! Uiteindelijk hebben we alle paaseitjes gevonden. We hebben ze bij Bianca in het mandje gelegd. Toen we er voor iedereen één gevonden hadden konden we lekker smikkelen van de paaseieren. Sommige kinderen vonden de paashaas een beetje eng maar de meesten durfden wel met hem te knuffelen of hem te aaien. Toen zette de paashaas zijn masker af. En wat bleek... het was juf Pia! De kinderen wilden zelf ook proberen om het masker op te zetten. Dat zag er erg grappig uit!

Vorig jaar hebben we in Soest de Bob de Bouwser klusdag georganiseerd. En met succes! Ook dit jaar gingen we weer met velen aan de slag. Wat een heerlijke dag hadden we uitgekozen om de buitenboel van Het Speeldorp in Soest een opfrisbeurt te geven. En wat is het goed gelukt! Ongelofelijk wat een enthousiaste ouders (en kinderen) we hebben. En wat kun je met elkaar een hoop werk verzetten. Van groot tot klein, iedereen die aanwezig was droeg zijn steentje bij. De schuur ziet er weer tiptop uit, de gevels (ja, zelfs de dakranden!) en de portocabin zijn weer schoon. En er is een heuse moestuin aangelegd waar we straks volop van gaan smullen. Een mooi en symbolisch begin van een zonnig voorjaar. Ouders, kinderen en juffies: Enorm bedankt voor jullie inzet, jullie enthousiasme en de gezellige zaterdagochtend!

We hebben weer carnaval gevierd bij Het Speeldorp in Soest. Alle kinderen waren mooi verkleed en we hebben allerlei leuke activiteiten gedaan!

Vrijdag 21 februari zijn we met Annefloor, Milan, Fenna en onze kleinste conducteur Stijn bij ons “Soester-treintje” gaan kijken. We hadden ook nog het geluk dat hij twee keer langs kwam. We zijn heel ondeugend geweest want toen de trein stil stond om alle mensen in en uit te laten zijn wij ook even heel snel in de trein gaan staan. Hoofdconducteur Stijn bleef in zijn eigen wagentje want hij sliep weer eens voor de verandering. Daarna zijn we met z\'n allen naar de C1000 gegaan om een lekker krentenbolletje te halen voor de lunch. Het was weer een gezellige vrijdag!

Op 13 februari was het weer zover: de kinderen mochten komen logeren bij Het Speeldorp zodat papa en mama een romantisch avondje samen hadden! Op de dag zelf waren we al druk in de weer met het bakken en versieren van koekjes en het versieren van de groep. ’s Avonds werden ook de oudere broertjes en zusjes gebracht. Het feest kon beginnen! We smulden allemaal van patatjes met een knakworstje. Daarna aten we nog een lekker danoontje. Sommige kinderen hadden iets lekkers meegenomen voor de juffies. Wat een verwennnerij! Daarna mocht iedereen zijn/haar koffertje of tas pakken en de pyjama aantrekken. We lazen nog het verhaaltje van ‘kikker is verliefd’ en toen was het tijd om te gaan slapen. Wij hopen dat alle ouders net zo’n leuke avond gehad hebben als wij!

Deze week zijn de kinderen weer druk aan het gymmen geweest. Ze hebben een parcours afgelegd, ze hebben koprollen gemaakt en ze hebben tussen de stoeltjes door op eierdozen geschaatst. Wat een pret hadden ze! De kleintjes mochten de eierdozen stapelen. Ook zij vonden dit zeer leuk.

De kinderen van Het Speeldorp in Soest hebben een fijn voorleesontbijt gehad. Het boek Krrrrr...okodil was zeer leuk. De kinderen hadden veel plezier en de juffen ook!

Vorige week hebben de kinderen van Het Speeldorp in Soest spelletjes met wasknijpers gespeeld. Het was heel leuk om te ontdekken wat je daar allemaal mee kan doen. De was ophangen, je kleren en vingers vastknijpen en ga zo maar door. Hierna hebben de kinderen leuke spelletjes met de hoepels verzonnen. Je kon er iemand mee vangen of er paardje mee spelen. Wat een fantasie!

Op vrijdag 24 januari hebben wij met 5 kinderen een bezoek gebracht aan de dierenwinkel. De kleintjes mochten in de bolderkar en kleine Stijn lag slapend in de wagen. We zagen konijnen, cavia’s, muizen, een schildpad en zelfs een slang. Er liepen ook twee poezen in de winkel, die een beetje van ons schrokken. Op de terugweg liepen we langs de C1000, waar we een stukje cake mochten proeven. We besloten ook maar lekkere krentenbolletjes mee te nemen voor de lunch. Dat was smullen toen we weer terug waren bij Het Speeldorp!

Wat je allemaal met wasknijpers kan doen....dat mochten de kinderen zelf ontdekken.

Op dinsdag 17 april hadden wij weer ons jaarlijkse lichtjesfeest in Soest. Ook de Kerstman was weer van de partij. Hij liep vooraan met de lampionnenoptocht. Alle kinderen hadden mooie lampionnen en er werden natuurlijk ook weer kerstliedjes gezongen. Uiteraard mocht Het Lichtjesfeestlied ook niet ontbreken! Alle ouders kregen eerst een glas glühwein of chocolademelk aangeboden. Eenmaal terug op Het Speeldorp werd er gezellig gekletst onder het genot van heel veel lekkernijen. Er waren tomatensoep, erwtensoep, broodjes knakworst... en heel veel ouders hadden weer lekkere hapjes gemaakt. Natuurlijk waren er ook weer prachtige kunstwerken van de kinderen die werden verkocht voor het goede doel. De opbrengst gaat dit jaar naar de voedselbank voor kinderen. Het was weer een heel gezellig en sfeervol Lichtjesfeest!

Deze week heeft Zwarte Piet een bezoekje gebracht aan Het Speeldorp in Soest. Alle kinderen hadden er reuze veel zin in. Bij de Dwergengroep kwam Piet zelfs door het raam naar binnen. Er werd volop gezongen en gedanst. \'Zwarte Pietenstyle\' was natuurlijk de favoriet. Hierna lieten de kinderen aan Zwarte piet zien hoe goed ze konden gymmen. Er werd ook nog een pittenzakspel gespeeld door de Smurfen. Nadat alle kinderen de cadeaus hadden uitgepakt waren ze helemaal door het dolle heen. Tot slot hebben de kinderen gesmuld van overheerlijke pannenkoeken. Het was weer een geslaagd en gezellig feest!

Deze week hebben de kinderen van Het Speeldorp in Soest appelflapjes gebakken. De grote kinderen deden met hun kindermesjes al het snijwerk, en de kleintjes proefden vast de appeltjes voor. Het werd nog lekkerder toen er ook rozijntjes en kaneel doorheen gingen! Maar het moeilijkste was toch wel het dichtvouwen van het bladerdeeg. Gelukkig zagen ze er prachtig uit, en nadat ze in de oven waren geweest, konden we heerlijk smullen!

Vandaag zijn we met 4 kinderen van Het Speeldorp in Soest naar Hilversum gegaan. Eigenlijk zouden we met de trein naar Utrecht rijden, maar toen we bij het station kwamen bleken er geen treinen te rijden. We hebben dus de bus genomen. We gingen met ons zessen helemaal achterin zitten. Wat was dat leuk! In Hilversum hebben we wat gewandeld, een paar winkels bezocht en bij soort mini-halloween dorpje met echte lampjes en draaimolens bekeken. Daarna zagen we nog een stoere graafmachine. Als verrassing hebben we heerlijke frietjes gegeten bij de McDonalds. Daarna zijn we weer teruggegaan naar Het Speeldorp. Wat waren we moe! We vielen in slaap op de bus. Het was een heerlijke ochtend.

Deze week waren er weer heel veel opa’s en oma’s op bezoek op het Speeldorp. Iedere dag was het feest! Eerst samen fruit eten, dan eierkoeken versieren en daarna heerlijk buiten spelen. De opa’s en oma’s kregen daar een bakje koffie met een plakje cake en daarna was het tijd voor een kringspel. Zigeunermeisje, timpe tampe tovenaar en ook nog een mooi spel met de parachute en de bal. Om 11 uur gingen we alle opa\'s en oma\'s weer uitzwaaien. Wat was het weer fantastisch om dit samen te mogen beleven. We hebben weer heel veel mooie reacties gekregen van de opa’s en oma’s.

Vandaag was het dierendag. Daarom hebben we met een aantal kinderen van Het Speeldorp in Soest een bezoekje gebracht aan de dierenwinkel. De kinderen mochten schildpadden, konijntjes, cavia\'s en … een echte slang aaien. De konijntjes waren heerlijk zacht, de slang was een beetje nat en koud. Brrr. We hebben ook een papegaai, vissen en een poesje gezien. Het was weer een gezellige ochtend.

Vandaag was het Leidsterdag bij Het Speeldorp. Altijd weer een verrassing. En altijd weer hartverwarmend hoe hard de kinderen (en ouders) hebben geknutseld. Dit jaar hebben de leidsters in Soest een verhalenboek gekregen. Een echt Smurfenboek, Kabouterboek en Dwergenboek. In ieder boek zit het lievelingsverhaal van de kinderen. We hebben vandaag dus lekker veel gelezen. Ouders en kinderen: ontzettend bedankt!

Het Prinselijk Pannenkoekenfeest van het Speeldorp in Soest was ook dit jaar weer een vrolijk festijn! Het is een mooie traditie aan het worden: op de derde dinsdag van september organiseert Kinderdagverblijf Het Speeldorp in Soest een Prinselijk Pannenkoekenfeest.

Op vrijdag 13 september gingen Betty en Suzanne weer met het vrijdagclubje op pad. Het weer was prima, de kinderen hadden er zin in. De kinderen kozen, hoe verrassend, om naar De Paardenkamp te gaan. Met bolderkar en wagen gingen ze op pad. Wat kunnen die kinderen lopen! Eenmaal bij de Paardenkamp hebben de kinderen ook nog een hele ronde om het weiland gelopen. Dat was niet voor niks, want onderweg vonden ze nog heerlijke bramen. De kinderen kennen de paarden inmiddels al bijna allemaal bij naam. Wie weet is het volgende week wel weer zo’n leuke dag!

Vandaag ging een groepje kinderen en juffen van Het Speeldorp in Soest met een bolderkar en een buggy naar boerderij het Gagelgat. Er was een schuur met veel gereedschap en andere materialen. De kinderen gingen al snel aan de wandel met een heksenbezem, zinken emmers en hele grote laarzen. Ook konden ze konijntjes aaien, wat best wel spannend was voor sommigen. Daarna ging de groep naar Het Paardenkamp. Daar mochten ze paardjes aaien, bovenop een houten paard zitten, konijntjes aaien en heel hard rennen in het hoge gras. De ochtend werd afgesloten met boterhammetjes in een soort picknickhuisje waar ze alle paarden in het weiland goed konden zien. Het was een heerlijke ochtend.

Het was weer tijd voor onze maandelijkse gymweek bij Het Speeldorp in Soest. De kinderen hebben genoten van de skippyballenrace en de glijbaanrace. Ze vonden het ook zeer leuk om door de tunnel te kruipen. Wat was het weer gezellig!

Soest, 06-08-2013 - Vandaag hadden we een hele gezellige Italiaanse dag bij Het Speeldorp in Soest. De kinderen hebben gedanst op Italiaanse kinderliedjes en ze hebben de polonaise gelopen. We hebben ook heerlijke pizza’s gemaakt en versierd met tomatenketchup, salami, kaas en ananas. Verder maakten de kinderen een hele lange pastaslinger. Daar hebben ze zelfgemaakte italiaanse vlaggetjes aan gemaakt. Het was weer een hele gezellige dag.

Tiny is alweer 12 ½ jaar bij Het Speeldorp. De kinderen hebben voor haar gezongen en ze kreeg natuurlijk ook een cadeau. Gelukkig was het prachtig weer dus kon iedereen gezellig buiten het feesten. Het was een erg leuke jubileumviering.

Vandaag vierde Juf Miriam haar verjaardag bij de Smurfengroep van Het Speeldorp in Soest. Het was een onvergetelijk verjaardagsfeest: compleet met hoedjes, kaarsjes en natuurlijk muziek. Als klapper had juf Miriam voor alle kinderen ook nog een super leuke opblaasband meegenomen. Daar hebben ze meteen de hele dag fantastisch mee gespeeld. De kinderen hebben nog nooit zoveel gezwommen bij Het Speeldorp!

Op 1 juli was Betty precies 12,5 jaar in dienst van Het Speeldorp. Dat is 12,5 jaar liefde voor het vak en heel veel ervaring. Namens haar collega\'s en Het Speeldorp werd ze uiteraard in de bloemetjes gezet.

De beweegweek in Soest stond dit keer in het teken van Limbodansen. De beweegbak die de locatie heeft gekregen biedt iedere keer weer uitdaging. Op woensdag, bij iets minder mooi weer, werd het levend memory, ook een succes.

Wat gaat er allemaal in de heksensoep? Dat is het geheim van de heks! Het heeft in ieder geval heel erg lekker gesmaakt!!

Gisteren zijn we gezellig met de kinderen een dagje naar Utrecht geweest! Eerst gingen we natuurlijk met de trein mee, wat een feest!!! We hebben een lekker broodje gegeten en wat gedronken. Daarna hebben we een stukje gewandeld. We zijn zelfs een papegaai tegenkomen waarmee wij gezongen en gedanst hebben! Het water liep ons in de mond bij de snoepwinkel…. Op de terugweg kregen wij gezelschap van een aantal conducteurs die jullie verblijdden met een mooie sticker! Een hele gezellige ochtend!!

Wat een plezier hadden de kinderen van Het Speeldorp in Soest. Ze speelden met grote waterspuiten en waterballonnen en ze maakten elkaar lekker nat. Er werden ook nog reuzenbellen geblazen. Echt mooi om te zien hoeveel lol de kinderen beleefd hebben!

Jongens, we gaan er op uit! Wie wil ermee een broodje eten bij de molen in Soest? Nou, dat was niet tegen dovenmans oren gezegd. Jassen aan, broodjes en drinken in de bolderkar en op pad. Daar gingen Elise, Eline, Daniël, Hugo en Milan met Pia en Miriam op pad. Onderweg kwamen we van alles tegen. Bij de pony’s bleven we natuurlijk een poosje kijken hoe ze lekker van het gras smikkelden, maar de molen was ons doel en Daniël liet dat duidelijk merken door er alvast naar toe te lopen. Helaas de deuren waren gesloten, maar we konden wel goed bekijken hoe groot de molen en vooral de wieken waren. We zongen het liedje van ‘zo gaat de molen….’ om daarna verder te lopen om een gezellig plekje te zoeken voor onze picknick. Op een paar grote keien konden we lekker eten en drinken en natuurlijk moest er geklommen worden op de twee hekken die er stonden. De herinnering aan het paardenkamp kwam weer boven en de hekken werden ‘paarden’. Al verder lopend kwamen we bij een smederij met allerlei kunstwerken en waterfonteinen. Wat is dan leuker om daar lekker met je handen in te spetteren net zolang tot het water je mouwen inloopt? Elise bedacht dat het leuk was om haar vinger in het gaatje te stoppen waardoor een andere nog leukere sproeier ontstond die iedereen kletsnat maakte…. Wat hebben we een schik gehad met z’n allen! In de bolderkar hingen Milan en Hugo van vermoeidheid tegen elkaar en het werd tijd om naar Het Speeldorp te gaan. Lekker slapen en dromen van de fijne dag……

Sinds vorige week zijn de kinderen druk bezig met de onderwaterwereld. Ze knutselen vissen, zingen er liedjes over en lezen er verhalen over. Op alle groepen hangen aquariums op de ramen met vissen en waterplanten. Er waren vandaag zelfs 2 schildpadden op bezoek! De kinderen mochten ze bekijken zelfs aanraken. De schildpadden kregen ook eten. Toen maakten ze zelfs even ruzie. Dat was best wel spannend, maar ook wel een beetje grappig.

De kapster is weer op bezoek geweest bij Het Speeldorp in Soest. Omdat het zo\'n lekker weer was konden we gezellig buiten blijven zitten terwijl de kapster onze haartjes verzorgde.

Op vrijdag 7 juni zijn we met 5 kinderen van Het Speeldorp in Soest naar De Paardenkamp gewandeld. De Paardenkamp is het nationaal rusthuis voor oude paarden in Soest. Onderweg gingen we nog even langs de winkel voor iets lekkers te drinken. De grote kinderen mochten zelf lopen, de kleintjes zaten in de wagen of bolderkar. Wat hadden we een pret bij De Paardenkamp! Paardjes aaien, op het houten paard zitten en lekker rennen door de wei. We hadden broodjes meegenomen voor de lunch. Dat ging er wel in na al dat spelen! Na een middagslaapje op Het Speeldorp konden we buiten lekker spetteren in het zwembadje. We hebben alles nat gespoten met de waterspuiters. Het was een heerlijke zomerdag.

De thema-avond \'Bewegen en Buiten Spelen\' van dinsdag 21 mei in Soest was een groot succes. Onze spreekster, kinderfysiotherapeute Hanneke Poot, heeft de hele zaal meegenomen in een boeiende reis over de ontwikkeling van het jonge kind. Ze wist pakkend en beeldend over te brengen welke essentiële rol bewegen inneemt in de ontwikkeling van de allerkleinsten en hoe mooier dat nog wordt als dat bewegen ook buiten plaatsvindt.

Ter ere van het 15-jarig bestaan van Het Speeldorp heeft iedere locatie van Het Speeldorp van de directie een mooie beweegbak gekregen. Die spullen kwamen goed van pas in de Beweegweek. Een echte parachute waar je haar van overeind gaat staan en pittenzakjes waar je allemaal trucjes mee kan doen. De kinderen hebben weer heel erg genoten. En de parachute is zo’n succes dat die bijna iedere dag tevoorschijn wordt gehaald!

Heeft u ons moestuintje al gezien? Het staat al volop te bloeien en te groeien. De eerste radijsjes hebben we al gegeten. Ze smaakten best gek, maar wel lekker! De sla kan binnenkort op ons brood en we gaan in de komende weken ook eigen gemaakte muntthee drinken. Spannend allemaal!

Het was weer een leuke week in Soest. We zijn met alle kinderen weer extra vaak naar buiten geweest en we hebben gerichte activiteiten gedaan. Op de foto’s zie je “De Stormbaan”. Altijd een succes als je mag rennen en kruipen. De kinderen hadden weer veel plezier!

Zoals jullie kunnen zien zijn de vaders en kinderen van Het Speeldorp in Soest al hard aan de slag om iets moois te maken voor moederdag. Wat het precies is vertellen we natuurlijk nog niet, maar dat het gezellig is met al die vaders zo bij elkaar, dat is wel duidelijk!

Op 1 mei bestond Het Speeldorp 15 jaar. Op 2 mei kwam Wim speciaal op alle locaties langs om dat eens goed te vieren. Hij bracht voor alle kinderen een echt gebakje mee! Wat een feest om zo te mogen snoepen. Natuurlijk hadden we voor Wim zelf ook een cadeau gemaakt. Één deel van een heus 5-luik kreeg hij van ons. Met alle kinderen hadden we ons doek vol met handjes gezet. De kinderen waren ook erg blij met het resultaat.

De baby\'s van Het Speeldorp in Utrecht Terwijde ontdekken stilaan de wereld. Vandaag hebben ze met spike balletjes en ballonnen gespeeld. We zagen ook veel verwonderde blikken voor de bellen uit de bellenblaas.

De kleintjes van Het Speeldorp in Utrecht Terwijde hebben weer een leuke dreumesgym gehad. We hebben liedjes gezongen, met crepepapier slingers gedanst en bellen gevangen. Erg leuk!

Donderdag gingen we met 4 kinderen van Het Speeldorp in Soest naar het station. Daar hebben we even gewacht op de trein en dan ja hoor… instappen maar! \"Wat knap dat de machinist achteruit kan sturen!\", riep Thomas. De kinderen mochten van de conducteur allemaal hun eigen kaartje afstempelen. Daarna gingen we met de “vanzelf-trap” naar boven en hebben we gewandeld en ook nog bij een eettentje een heerlijke croissant gegeten terwijl de juffies een kopje cappuccino dronken. Al snel gingen we weer met de trein terug naar Het Speeldorp. Wat een reuze gezellig uitstapje. Wat hebben we genoten!

Wat een prachtige dag hadden we uitgekozen om de tuin van Het Speeldorp in Soest een metamorfose te geven. En wat is het goed gelukt! Ongelofelijk wat een enthousiaste ouders we hebben, en wat kun je met elkaar een hoop werk verzetten. Van groot tot klein, iedereen die aanwezig was droeg zijn steentje bij. De schuur heeft een nieuwe look, het speelhuis en de buizen zijn weer schoon. Hedera is geplant voor een groener aanzicht. De porto cabine is zo schoon, het doet bijna zeer aan je ogen. En als klap op de vuurpijl is een appelboom geplant. Een symbolisch begin van een mooi voorjaar. Ouders, kinderen en juffies: Enorm bedankt voor jullie inzet en enthousiasme.

Vandaag hebben we bij Het Speeldorp in Soest de \"Boerderijmaand\" afgesloten. Er stonden opeens 5 konijnen, 5 cavia’s, een kip en 10 kuikens in de gang. Wat een feest is het dan om naar het toilet te gaan! Vol liefde en bewondering hebben de kinderen de hele dag met de beesten geknuffeld. Sommige waren echt helemaal niet bang en pakten de konijnen zelfs op om er vervolgens heerlijk mee in een hoekje te gaan knuffelen. Anderen waren toch ook weer heel blij met een helpende hand van een juffie, die voor de gelegenheid in echte boerinnen waren omgetoverd. Ook het eten ging dit keer heel rustig, want hoe leuk is het als je een ‘andere’ gast aan tafel hebt. Voor sommige kinderen moesten we wel geregeld uitleggen dat een olifant geen dier is dat op de boerderij woont en dus ook niet in de gang stond. Gelukkig bieden kleine plastic beesten dan uitkomst. Zo zit er toch een olifant in de mand tussen de konijnen. Het was een hele leuke dag die zeker voor herhaling vatbaar is.

Op 26 maart hebben we bij het Speeldorp in Soest paaseieren gezocht in de duinen. De kinderen hebben eerst kennisgemaakt met de paashaas. Daarna mochten we alle chocolade-eieren gaan zoeken die verstopt lagen tussen de struiken en de bomen. Als ze allemaal gevonden waren, mochten we allemaal 1 eitje op eten! Mmmm, heerlijk! Terug bij Het Speeldorp kregen we nog een lekkere krentenbol en echte gekookte eieren. Het was een erg gezellige ochtend!

Op donderdag 7 maart hebben de kindjes van groep Vila Lila in Utrecht Terwijde zonnebloemen gemaakt door te stempelen en te plakken. Het was weer een leuke knutseldag met een mooi resultaat!

In maart staan de meeste activiteiten bij Het Speeldorp in Soest in het teken van de boerderij en zaaien. De kleine boertjes en boerinnetjes van Het Speeldorp in Soest hebben vandaag geleerd hoe je moet zaaien. Als het goed gegaan is dan krijgen we binnenkort zonnebloemen en bonenstaken te zien. Spannend!

Bij de Kaboutergroep in Soest zijn we al vroeg met Pasen aan de slag gegaan. De kinderen hebben mogen schilderen met chocolade. Ze hebben hier prachtige paashazen mee gemaakt! Het was een hele leuke en lekkere schilderdag.

Vandaag vierden we het afscheid van Jessica. Alle kinderen en collega’s genoten van heerlijke cakejes die ze zelf gemaakt hadden. Ook konden alle ouders onder het genot van een hapje en een drankje afscheid van haar nemen. Jessica werd beladen met prachtige cadeaus en zelfgemaakte schilderijen en tekeningen van de kinderen. Ontzettend bedankt voor je inzet, Jessica! We zullen je missen.

Op Valentijnsavond was het groot feest bij Het Speeldorp in Soest. De papa’s en mama’s gingen heerlijk uit eten en de kinderen mochten lekker smullen van frietjes met knakworst. Ook werd er een verhaaltje voorgelezen voor het slapen gaan. Toen werden alle pyjama’s uit de rugtasjes gehaald en toen gingen we lekker naar bed. Een hele gezellige avond!

Vandaag vierden we carnaval op Het Speeldorp in Soest. Alle kinderen waren weer prachtig verkleed! We hebben gedanst, koek gehapt en de polonaise gelopen. Pia en Manon hebben de kinderen heel mooi geschminkt als tijgers, piraten, prinsessen, vlinders, … Roodkapje bracht ook nog een bezoek aan Het Speeldorp met een mand vol met koek, rijstwafels en crackers. Het was een erg geslaagd feest.

Deze week was het gym bij Het Speeldorp in Soest: dansen, met pittenzakken gooien, springen, klimmen, koprollen, en nog veel meer. Wat hadden de kinderen een plezier!

Vandaag hadden we een feestje bij Het Speeldorp in Soest. Suzan vierde vandaag dat ze al 12 ½ jaar bij Het Speeldorp werkt. Het was tevens ook de laatste dag voor haar zwangerschapsverlof. De kinderen en de leidsters kregen allemaal lekkere dingen en natuurlijk werd er voor Suzan gezongen en kreeg ze van de collega’s een prachtige bos bloemen.

Vanmorgen gingen we met de 3+ kinderen van Het Speeldorp naar de bibliotheek in Soest. Eerst met ons allen in de auto en bij de bieb stond er al een mevrouw op ons te wachten. We luisterden naar een mooi verhaal van Dorus met hele mooie platen erbij. De kinderen mochten vlaggetjes beplakken met lapjes stof en ze mochten ook de juiste vlaggetjes op de juiste plaats plakken op het huis van de tante van Dorus. Aan het einde gingen de kinderen ook nog naar de DVD kijken. We kregen allemaal een tas mee met een leuke info van de bieb. We hebben ook nog een leuke groepsfoto genomen. Wat was het weer een gezellige ochtend!

De kinderen van Het Speeldorp in Soest zijn in januari druk bezig geweest met vormen en kleuren. Al spelenderwijs hebben we geleerd over cirkels, vierkanten, rechthoeken en driehoeken. We hebben ook mooie knutselwerkjes gemaakt.

Eindelijk was het vandaag weer zover: verse sneeuw. We hebben de kinderen van Het Speeldorp snel aangekleed. Lekker mutsen, wanten, sjaals, skipakken en warme laarzen aan! De sneeuw betekent dolle pret voor de kinderen. Heerlijk om een frisse neus te halen in de koude winterlucht!

Ook dit jaar kwam de Kerstman weer graag langs bij Het Speeldorp in Soest. Eerst bracht hij een kort bezoekje op alle groepen. Toen alle ouders binnen waren, ging de Kerstman voorop in de lampionnentocht richting winkelcentrum. Bij bakkerij \"De Zoete Verleiding\" kregen alle kinderen een lekker koekje. Terug aangekomen bij Het Speeldorp stonden de soep en de broodjes al klaar. De ouders hadden ook nog lekkers meegebracht: pannenkoeken, brownies, kaas, worst en nog veel meer. Toen alle kinderen naar huis gingen kregen ze nog een CD met alle liedjes die we op Het Speeldorp regelmatig zingen. Ook hebben we dit jaar weer gevraagd of de ouders een bijdrage wilden geven voor het goede doel, de Guusje Nederhorst Foundation. De tussenstand van de opbrengst in Soest + de opbrengst van de extra CD verkoop is 154,35 euro. Benieuwd waar het eindbedrag op uitkomt. Het was weer een erg leuk lichtjesfeest!

Dinsdag kwam Zwarte Piet langs op Het Speeldorp in Soest. Alle kinderen waren erg zenuwachtig en dat was goed te merken. Toen Piet er eindelijk was werd hij onder luid gezang begroet. Veel kinderen waren zelf ook verkleed als zwarte piet of sinterklaas en de meesten hadden een prachtige muts op. Niet iedereen vond het even leuk, een enkeling kwam niet van de schoot van de juffies af. Samen met Piet hebben we de Zwarte Pieten Style gedanst en nog veel meer. Gelukkig was Piet weer soepel in zijn heupen. Daarna ging hij op alle groepen langs om pakjes te brengen. ’s Middags hebben we voor de grotere kinderen nog een poppenkastvoorstelling gespeeld. Sinterklaas was ziek, maar gelukkig kwam het allemaal weer goed met hem. Het was een intensieve dag vol leuke indrukken!!

De voorbereidingen voor het grote Sinterklaasfeest van volgende week zijn in volle gang. En natuurlijk kan daar het bakken van pepernoten niet aan ontbreken. Zelf kneden, zelf rollen; het is best een hoop werk voordat je zo’n klein pepernootje in je mond kunt stoppen. Gelukkig werd al het wachten beloond en hebben we ’s middags lekker van de pepernoten gesmuld.

Spannend! Maandag 12 november kwamen de zangtalenten van Het Speeldorp bij elkaar in onze omgebouwde studio in Utrecht Papendorp. Samen met de juffies en onze tenoren Wim en Bert, hebben de kinderen als echte artiesten liedjes ingezongen. Dolle pret, een beetje spannend en heel leuk. En dat inzingen, waarvoor was dat dan? Dat houden we nog een klein beetje geheim tot… het Lichtjesfeest. Om jullie alvast een idee te geven kun je alvast een sneakpreview beluisteren. #TVOH 2025 here we come!

In de eerste week van oktober mochten alle opa’s en oma’s weer een kijkje komen nemen bij hun kleinkind(eren) op Het Speeldorp in Soest. Wat een feest, zowel voor de kinderen als voor de opa’s en oma’s. Ze mochten aan tafel meezingen, verhaaltjes lezen en ook nog buiten een kijkje nemen en meedoen met een kringspel. Of kijken hoe hun kleinkind heel stoer van de glijbaan mocht gaan en heel goed kon fietsen. Kortom, het was weer een zeer geslaagde opa- en oma week. Iedereen heeft enorm genoten!

Vorige week bezochten Woutertje Kaboutertje en Kabouter Spillebeen Het Speeldorp in Soest. Wat was dat leuk en ook wel een beetje spannend! Ondanks de regen tijdens de optocht ging iedereen vrolijk verder. Een geslaagd feestje!

Het natte herfstweer kan ook best leuk zijn. Zo ook op het Speeldorp in Papendorp. Jasjes en laarsjes aan en naar buiten maar! Weer of geen weer, de kinderen vermaken zich heerlijk buiten!

Vandaag was het weer één grote verrassing voor alle juffen van Het Speeldorp in Soest. Iedereen die kwam aanlopen zag ballonnen en slingers hangen en ook binnen hing het vol met feestelijke versieringen. De kinderen brachten allemaal hun lievelingsrecept mee. Sommige kinderen hadden er een tekening bij gemaakt, of er mooie stickers op geplakt. Anderen hadden er zelfs koekjes en cakejes bij gegeven om heerlijk met ons allen op te smikkelen. Er werd ook nog een heerlijke taart bezorgd. Deze had een leidster besteld via de Abvakabo. Kusjes, knuffels, alles kregen we van onze lieve kinderen met hun ouders. Het was vandaag echt weer een groot feest voor ons allemaal. Wat een mooie week. Bedankt lieve kinderen en ouders namens alle juffen!

Wat was het Pannenkoekenfeest bij Het Speeldorp in Soest weer een groot succes! De pret begon al bij de voorbereidingen toen we alles klaarzetten, slingers en ballonnen ophingen en toen alle OC leden stapels pannenkoeken gingen bakken. Om 16.00u was het dan zover: alle ouders kwamen binnen en kletsten gezellig over hun vakanties. Er waren ook spelletjes voor de kinderen zoals bellen blazen, blik gooien en skippyballen. De kinderen konden zich zelfs laten schminken! Wat zagen alle kinderen er mooi uit. De kinderen konden uiteraard ook heerlijk smullen. Heerlijk toch, die opgerolde pannenkoeken waar de stroop zo lekker tussen uit druipt! Je kan wel raden hoe de kinderen er na het eten uitzagen :-) Iedereen ging tegen 18.00u voldaan en met een volle buik naar huis. Maar niet voor er eerst nog een cadeautje uit de grabbelton gevist werd! Het was een super gezellig en geslaagd feest.

Woensdag lijkt wel onze vaste uitjes-dag te worden! Vandaag zijn 2 juffies en 6 kindjes boodschapjes wezen doen om daarna met de buggy en bolderkar naar de molen te lopen. Het was een lekker wandelingetje en onderweg hebben we ook veel gezien en gekletst. Helaas was de molen gesloten voor publiek, dus dat bewaren we voor een andere keer. Vandaag hebben we er heerlijk in het zonnetje op hele grote stenen gezeten, terwijl we van ons zelf gekochte hapje en drankje smulden: eierkoeken en Fristi! Op de terugweg hebben we nog mooie stenen gezocht om mee terug te nemen. Wat een leuke ochtend hebben we weer gehad!

Woensdag hebben we bij Het Speeldorp in Soest de bolderkar maar weer eens tevoorschijn gehaald. Twee juffies en vijf kindjes hebben een uitstapje gemaakt naar het Paardenkamp. Wat een heerlijke ochtend, met het zonnetje dat volop scheen! We hebben niet alleen paarden maar ook konijntjes geaaid, tractors gekeken en onderweg gestopt bij alle aaibare diertjes die wij tegenkwamen. De foto\'s tonen hoe leuk wij het hebben gehad!

Vandaag was het een speciale dag bij Het Speeldorp in Soest: Caroline nam afscheid. Zij verhuist naar België en zal daar meteen naar school gaan. Het was een erg leuke dag met lekkere traktaties. Uiteraard hebben de kinderen ook vandaag heerlijk binnen en buiten gespeeld!

Donderdag was een mooie dag om met de kinderen eens goed de tuin te doorzoeken. Gewapend met vergrootglas speurden we de tuin af opzoek naar spannende beestjes. Hoe zag het beestje eruit Bauke? “Het was een poot mug met lange poten en een puntje, maar hij kan niet prikken.” Zo, dan weet iedereen dat ook weer!

Op dinsdag 7 augustus hadden we een Italiaanse dag op het Speeldorp. Helaas viel het weer een beetje in het water. Geen Italiaanse temperaturen dus. Ondanks dat hadden de kinderen het reuze naar de zin. Iedereen mocht zelf pizza\'tjes versieren met ketchup, salami, kaas, olijven, tomaatjes en paprika. Daarna gingen de pizza\'s in de oven en in plaats van een boterham konden we nu heerlijk pizza\'s smullen. We hebben ook pastakettingen geregen en gedanst op Italiaanse kinderliedjes… swingen maar! Een feest voor iedereen!

Een tijdje geleden was het een beestenboel bij Het Speeldorp in Soest, want een leidster had haar cavia’s meegenomen! Een paar kindjes wilden meteen een cavia op schoot om lekker te aaien, anderen hielden liever wat meer afstand. Sommige kinderen durfden de cavia’s zelfs een kusje te geven! Ook vonden ze het heel grappig dat de cavia’s zich gingen verstoppen onder een stoeltje. Het was een gezellige ochtend.

Vorige week zijn 2 juffies en 4 kindjes van Het Speeldorp in Soest met de bus naar de kinderboerderij gegaan. Maar eerst moesten ze nog naar de supermarkt om lekkere bolletjes te halen. De schaapjes van de kinderboerderij kwamen heel dichtbij. We hebben ze allemaal geaaid! Wat voelden ze gek en het blaten was soms wel wat eng. Maar ja, zo praten schapen. Aan de picknicktafel hebben we lekker gegeten en gedronken en tegen het middaguur zijn we weer met de bus teruggereden naar Het Speeldorp. Tijd om naar bed te gaan, moe maar voldaan van deze supergezellige ochtend.

... dat krijg je bij Het Speeldorp in Soest! Alle kinderen eten al zo lang zo goed fruit in de ochtend en groente in de middag dat het hoog tijd werd om hen te belonen met een echt diploma. Helemaal compleet met hun eigen naam erop en een prachtige sticker die ze zelf mocht uitkiezen. Wat waren de kinderen allemaal trots. De komkommer, tomaatjes, paprika en olijfjes vinden elke middag gretig aftrek. Daar komen in de zomer weer lekkere worteltjes en uitjes bij. En natuurlijk al het lekkere zomerfruit zoals ananas, aardbeien en meloen. De kinderen hebben het diploma allemaal dubbel en dwars verdiend.

Maandag 11 juni was het groot feest op de Dwergengroep. Tiny, Pia en Yvonne vierden dat ze samen 134 jaar waren geworden! De kinderen hebben muziek gemaakt, liedjes gezongen, gedanst, traktaties tevoorschijn getoverd en ook heerlijk buiten gespeeld. En wat hebben ze gesmuld van alle traktaties van de juffies. Tussen de middag mochten de kinderen van alle groepen smullen van heerlijke zelfgemaakte pannenkoeken. Het was een supergezellig dagje voor iedereen.

De oudercommissie van Het Speeldorp in Soest heeft op 10 mei weer een thema-avond georganiseerd. Deze keer stond de motorische ontwikkeling van het jonge kind centraal. Karlijn en Patricia, twee kinderfysiotherapeuten van Koningskidz, hebben ons in één avond meegenomen in de ontwikkeling van het jonge kind. Wanneer kunnen ze voorzichtig gaan zitten? Hoe kun je kinderen het beste ondersteunen bij het leren lopen? Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een draagzak Waarom ligt een wakkere baby zoveel mogelijk op de buik? Op al deze en meer vragen kregen we antwoord. Tot slot heeft Tanja namens Het Speeldorp iedereen nog even zelf in beweging gezet. Zij zorgde daarmee dat iedereen weer weet dat goed voorbeeld zorgt voor goed volgen, in alles wat we doen.

Deze week kwam de kapper langs op Het Speeldorp in Soest. Het was een groot feest om geknipt te worden want….we hadden een hele mooie nieuwe autokapperstoel! We vierden ook nog de verjaardag van Quinty en vorige week was ook Iris jarig. Ook al goot het buiten, het waren weer supergezellige dagen.

Dinsdag 3 april gingen we met 11 kinderen (de 3-jarigen van Het Speeldorp in Soest) naar de Duinen in Soest. Ook de paashaas kwam weer langs! Samen met de paashaas mochten we eieren gaan zoeken en ze daarna heerlijk opeten. We hebben ook gespeeld in de speeltuin, we hebben paasliedjes gezongen, wat gegeten en gedronken, naar de duinen gerend en heerlijk in het zand geploft. Er was ook nog tijd om spelletjes te spelen en om te voetballen. Wat was het weer een gezellige ochtend. Eén groot feest.

Donderdag 10 mei 2012 organiseert de oudercommissie van Het Speeldorp in Soest een thema-avond rond het thema \"Kids in Beweging\". Het wordt een interactieve avond waarin u een kijkje krijgt in de motorische ontwikkeling van uw kind door de ogen van een kenner. Voor deze avond zijn een aantal filmpjes gemaakt van kinderen tijdens activiteiten op Het Speeldorp. Hieronder ziet u een aantal foto\'s uit deze filmpjes. De filmpjes worden tijdens de thema-avond besproken.

Op woensdag 29 februari gingen de kinderen van Het Speeldorp in Soest met de bolderkar naar het Paardenkamp. Wat een feest voor de kinderen. Paardjes aaien, wat rondlopen, wat drinken. Wat hadden de kinderen weer een plezier. We kregen ook nog wat te drinken. Daarna zijn we weer terug gegaan. Jippie, het was weer een groot feest.

Woensdag 29 februari zijn we met een paar kinderen van Het Speeldorp in Soest naar de dierenwinkel geweest. Ze hebben heel veel plezier gehad, en vonden het erg leuk om naar alle dieren te kijken. Nadat ze wat hadden gedronken zijn we weer terug gegaan naar Het Speeldorp. Een leuk uitje!

Dinsdag 28 februari gingen we met 6 kinderen met de trein naar Utrecht. Wat een feest en enthousiasme, alleen al toen ze het hoorden. In de trein hebben we liedjes gezongen en naar buiten gekeken. In Hoog Catharijne hebben we gewandeld, croissantjes gegeten gezellig met ons allen op een bankje. Ook waren er overal veel graafmachines en kranen te zien. En de kinderen mochten ook nog in een speelhelikopter, locomotief, en op een motor zitten. Wat hebben we een plezier gehad. De weg terug gingen we ook volop liedjes zingen. Zelfs de mensen in de trein hadden schik om ons zo te zien.

Bij de Smurfen van Het Speeldorp in Soest is het elke dag feest. Als het geen Valentijn of Carnaval is dan zijn we gewoon lekker creatief bezig. Lekker schilderen op de ramen, lezen, puzzelen en onze grote jongens en meisjes uitwuiven als ze naar de basisschool gaan. Elke dag is er weer iets leuks te beleven!

Wat was het weer gezellig, carnaval op het Speeldorp! Alle kinderen waren erg leuk verkleed! Buiten hebben we gedanst en de polonaise gelopen, ook kwamen Sneeuwwitje en Roodkapje langs om koek uit te delen. ’s Middags gingen we ook nog koekhappen en werden de kinderen geschminkt! Het was weer een enorm leuk feest en de kinderen en de juffies hebben genoten!!

Op dinsdagavond 14 februari was het natuurlijk weer Valentijnsavond. Deze avond was één groot feest voor 14 kinderen van Het Speeldorp in Soest. Zij mochten allemaal blijven eten, boekjes lezen, spelletjes doen en dan… blijven slapen bij Het Speeldorp! Zo konden mama en papa Valentijn gezellig met hun tweetjes vieren. Wat een plezier hadden de kinderen met elkaar. Toen de kinderen zich klaarmaakten om te gaan slapen lagen er plots overal broekjes, truien, knuffels, sokken, enz... Het was één grote gezellige bende, maar al snel was alles weer opgeruimd en gingen alle kinderen een bedje opzoeken. Sommigen hadden nog dolle pret terwijl anderen als een blok in slaap vielen. Het was een supergezellige avond!

Vrijdag 3 februari hebben de kinderen van Het Speeldorp in Soest heerlijk buiten gespeeld in de sneeuw. Ze hadden enorm veel plezier op de slee!

Maandag 30 januari gingen we met alle 3-jarige kinderen naar de bibliotheek. Er werd een verhaaltje voorgelezen van een uil die uit de boom viel. De kinderen mochten een uil beplakken met allemaal gekleurde lapjes stof. Ook kregen we een koekje en kregen we het DVDtje te zien van het boekje “Mama kwijt “. O wat een plezier hadden alle kinderen, ze kenden het verhaal helemaal uit het hoofd. Ook hebben ze natuurlijk het zelfgemaakte lied gezongen over het uiltje dat uit de boom viel. Het was een supergezellige ochtend.

Het Lichtjesfeest in Soest was een groot succes. De sfeer was warm en gezellig. Precies de uitstraling die Het Speeldorp met het Lichtjesfeest voor ogen heeft.

Vorige week was Bianca 12,5 bij Het Speeldorp. Daarom hebben we haar verrast met slingers, plakkaten op de deur, een schitterende bos bloemen en een prachtig kerststukje. We hebben ook allemaal liedjes voor Bianca gezongen. Bianca trakteerde de kindjes en de collega\'s op iets lekkers. Een fijne dag. Dankjewel Bianca voor je inzet bij Het Speeldorp!

Zwarte Piet heeft ook een bezoekje gebracht aan Het Speeldorp in Soest. De kinderen hebben gedanst, gezongen, over de daken gelopen, pakjes door de schoorsteen gegooid, Zwartepietengym gedaan, kadootjes uitgepakt en heerlijk gegeten. Kortom het was weer een enorm gezellige ochtend.

Op 6 december kwam de kapster weer gezellig langs. Het was eigenlijk wel weer een klein feestje voor de kinderen. Bijna allemaal wilden ze als eerste geknipt worden. Zelfs de meisjes die niet geknipt hoefden te worden kregen een mooie vlecht ingevlochten. Dus allemaal blije gezichtjes.

De opa’s en oma’s van onze kinderen in soest mochten 3 ochtenden op Het Speeldorp komen om gezellig met hun kleinkind te spelen en te kijken hoe hun kleinkind de dag op Het Speeldorp doorbrengt. Het was weer reuze gezellig. De opa\'s en oma\'s werden ontvangen met koffie, thee en koek. Het was mooi weer, dus konden we ook lekker met z\'n allen naar buiten.

Maandag 19 september was er een verrassing voor de juffies. Overal hingen slingers en ballonnen voor juffiesdag en de kinderen kwamen allemaal met zelfgemaakte presentjes binnen. Er stond ook een schitterend tuinbankje klaar. Allemaal heel erg bedankt, we hebben er van genoten. Liefs van alle juffies.

Vandaag hadden we een Franse dag in Soest. De kinderen hebben Franse vlaggen geverfd en Eiffeltorens gekleurd. \'s Middags hebben we Croque Monsieurs ( tosti’s ) gemaakt en heerlijk opgegeten. Ook na het middagslaapje gingen we vrolijk verder met de Franse feestelijkheden. We hebben stokbrood met Boursin gegeten, kaasjes gesmuld en witte en rode druivensap geserveerd in echte wijnglazen. Wat was het weer een supergezellige dag. Een groot feest voor de kinderen en de juffies.

Vandaag hadden we een Italiaanse dag in Soest. Wat hebben de kinderen een pret gehad. Dansen op Italiaanse liedjes, heerlijke pizza’s versierd en gebakken en ook nog schitterende pastakettingen geregen en gekleurd. Het was weer één groot feest voor alle kinderen van Het Speeldorp.

Het is eindelijk zomer. De kinderen kunnen weer heerlijk buiten spelen met zand en water. Dat levert lachende gezichtjes en leuke beelden op.

Woensdag 20 juli zijn we in Soest met 2 kinderen op avontuur geweest. We zijn met de bus (een feest op zich) naar de kinderboerderij gereden waar we diertjes hebben geaaid, in de speeltuin hebben gespeeld en lekker hebben gegeten en gedronken. Een geslaagde dag!

Vrijdag 8 juli zijn we gezellig een ochtendje naar het Paardenkamp geweest. We hebben hier veel plezier gehad. We hebben op een houten paard gezeten, alle paardjes geaaid en... gepicknickt! Toen we terugkwamen waren alle kinderen uitgeteld. Het was een hele leuke dag.

Maandag 27 juni kwam Bertina, onze kapster, voor de eerste keer op Het Speeldorp in Soest. De kinderstoel werd omgetoverd tot kappersstoel en de kinderen hebben zich voorbeeldig gedragen. Dit is zeker voor herhaling vatbaar. Over 6 weken komt Bertina weer. De juiste datum wordt nog meegedeeld in de <a href=\"/agenda\">agenda</a>.

Op 21 juni hadden wij onze jaarlijkse zomerborrel voor de ouders, kinderen en leidsters van Het Speeldorp in Soest. De kinderen hebben alle lekkere hapjes gemaakt voor deze middag, en hebben ze daarna samen met hun ouders opgesmuld. Het was erg gezellig!

Zonder dat de papa’s het wisten, hebben de mama’s van Het Speeldorp in Soest met hun kind(eren) een mooi schilderijtje geverfd. De kinderen mochten dit zondag 19 juni aan hun papa’s geven voor Vaderdag.

Een tijdje geleden verfden de kinderen van Het Speeldorp in Soest een mooie bloempot voor Moederdag. Ze kregen er zaadjes voor een zonnebloem bij. Ze mochten de zaadjes planten en goed verzorgen. Hier zie je het resultaat!

De kinderen van Het Speeldorp in Soest zijn momenteel aan de slag met het thema verkeer. Zo leren ze onder meer hoe ze moeten oversteken en hoe verkeerslichten werken. Uiteraard krijgen ze ook ruim de tijd om te knutselen en leuke liedjes over het verkeer te zingen. De kinderen zijn enthousiast, zoals je hier wel kunt zien!

De kindjes van Het Speeldorp in Bunnik zijn aan de slag gegaan met het thema verkeer. Ze hebben geleerd hoe stoplichten werken, en ze hebben mooi geknutseld rond het thema. Zeer leuk en leerzaam!

Vandaag vierden we de verjaardag van een leidster. Dit is altijd één groot feest. Liedjes zingen met muziekinstrumenten. Het ballonnenlied zingen. Cadeaus geven en een paar keer per dag een lekkere traktatie. Natuurlijk ook leuke spelletjes doen. Kortom het was weer een gezellige dag.

In het kader van het thema Verkeer zijn de kinderen van de Peutergroep door Bunnik gaan lopen op zoek naar verkeersborden en stoplichten. De kinderen zelf hadden politiekleding aan of een mooie pet op. Ze gingen oefenen met oversteken en kijken waar de borden voor stonden. Zeer leerzaam!

Op vrijdag 22 april was de Petteflet omgebouwd als knutsellokaal. Vanaf 15.30 mochten de papa’s met hun kindje komen knutselen voor mama. De opkomst was erg groot en de papa’s en kindjes gingen hard aan de slag! Handjes werden geverfd en mooie plakkertjes werden opgeplakt. De papa’s en de kindjes waren erg enthousiast… en de mama\'s ook!

Op donderdag 19 mei was er een thema-avond EHBO voor kinderen op het Speeldorp in Soest. Het was een gezellige, interessante en vooral leerzame avond.

Sfeerbeelden van Het Speeldorp in Soest

Manon en Yvonne werden feestelijk in het zonnetje gezet: ze zijn al 12,5 jaar betrokken bij Het Speeldorp! Gefeliciteerd Manon en Yvonne, en ontzettend bedankt voor al jullie goede zorgen!

Onze kindjes hadden weer dolle pret tijdens het voorleesontbijt. Lekker knus met pyjama\'s aan in bedjes op de grond. Een gezellige boel!

Op Valentijnsavond mochten onze kindjes langer op Het Speeldorp blijven. Zo konden de mama\'s en papa\'s iets leuks met z\'n tweetjes doen. Dat zal vast gezellig geweest zijn, maar wij hebben ook ons prima vermaakt!

Nou nou, zoveel sneeuw zien we niet alle dagen. Daarom moesten we natuurlijk wel naar buiten. Lekker dollen in de sneeuw, en daarna weer lekker warm naar binnen. Heerlijk dagje hoor!

Het Lichtjesfeest is altijd weer gezellig. Eerst een sfeervolle tocht buiten met de lampionnetjes, en daarna binnen lekker opwarmen met soep en ander lekkers. Onze kinderen en ouders hebben er weer van gesmuld!

Carnaval is altijd een feest bij Het Speeldorp! We hadden bijtjes, muisjes, lieve feetjes en stoere ridders. Maar vinden jullie ook Mega Mindy, Kabouter Plop en Bumba in deze plaatjes?