Zaterdag 11 juni stonden we met een stand van Het Speeldorp op de Bunnik fair. Een heerlijke dag in de zon, we hebben veel kinderen blij kunnen maken met een zelf gekeurd zakje popcorn.

De peutergroep van Het Speeldorp Bunnik met de trein naar het Spoorwegmuseum geweest! Wat hebben we genoten van de treinen, de voorstelling, de filmpjes en de spelletjes. Op de terug weg hebben we een broodje in de trein gegeten.

De kinderen van kinderdagverblijf Het Speeldorp beleefden een creatief dagje. Ze maakten ijsberen en schilderden op het raam! Gaaf zeg!

De peuters van de Bolderburen waren weer actief tijdens de gymweek! Omdat het maar bleef regenen, hebben we de les lekker binnen voorbereid in de gymzaal.

Het Speeldorp in Bunnik vierde het jaarlijkse lichtjesfeest met een lampionnenoptocht! Na afloop genoot iedereen van lekkere hapjes en drankjes.

De kinderen van Het Speeldorp in Bunnik vierden Sinterklaasfeest! Ze bakten pepernoten, deden aan Pietengym en kregen bezoek van 2 Pietjes! Superleuk!

De peuters van de Bolderburen in Bunnik bezochten de bibliotheek! Ze zochten leuke Sinterklaasverhaaltjes en maakten alvast een lijstje op voor 5 december!

De kinderen van kinderdagverblijf Het Speeldorp in Bunnik zijn druk bezig geweest met hun lampions voor het feest op 11 november! Wat zien ze er leuk uit!

De kinderen van Bunnik maken zich klaar voor Sinterklaas! Eerst verkleedden ze zich als Pietje. Daarna mochten ze klimmen, springen en pakjes werpen!

Het Speeldorp in Bunnik nam afscheid van lieve collega Larissa en vestigingsmanager Jose. De collega’s hadden als verrassing een taartenworkshop geregeld!

De peuters in Bunnik maakten samen een heerlijke lunch klaar: pizzabroodjes! Een beetje tomatensaus hier, wat paprika daar, ananas snijden én smullen maar!

De kinderen van Het Speeldorp in Bunnik hebben genoten van hun opa- en omadag. Alle opa's en oma's vonden het ook erg leuk.

Het is weer Opa- en Omaweek bij Het Speeldorp in Bunnik! Alle opa’s en oma’s brachten een bezoekje en knutselden mee met de kinderen! Wat een feest!

De maand oktober is alweer bijna voorbij. Dringend tijd dus voor het thema ‘Herfst’! De kinderen van Het Speeldorp maakten allerlei herfstige knutselwerkjes: spinnen, eekhoorns, herfstschilderijtjes (van blaadjes) en dieren (van zout brooddeeg). Laat de blaadjes nu maar vallen. Bunnik is er klaar voor!

De kinderen van Het Speeldorp in Bunnik maakten worstenbroodjes in leuke vormpjes! Oven in en smullen maar! Mmmmm!

De vakantie is bijna voorbij. Daarom planden de kinderen van Het Speeldorp in Bunnik nog een laatste uitje naar KidZcity in Utrecht. Leuk zeg!

De kinderen van Het Speeldorp in Bunnik bezochten de appelboer. Daar speelden ze in de speeltuin en aaiden ze schaapjes. Leuk en gezellig!

De kinderen van Het Speeldorp in Bunnik waren lekker aan het spelen met scheerschuim toen ze plots bezoek kregen van een egeltje! Zo schattig!

De kinderen van Het Speeldorp in Bunnik hielden een mini-picknick in de speeltuin! Schommelen, voetballen en smullen. Leuk en lekker!

De kinderen van Het Speeldorp in Bunnik bakten appelflappen! Natuurlijk mochten ze die daarna ook zelf opeten in de zon. Overheerlijk!

Het Speeldorp in Bunnik verkende de Buitenwereld in Houten. Ze speelden in de speeltuin en aaiden schattige dieren! Superleuk!

Bij Het Speeldorp in Bunnik hebben de kinderen weer heerlijk gespeeld. Sommigen speelden zustertje, anderen doken in het ballenbad. Leuk!

Groep de Bolderburen van Het Speeldorp in Bunnik startte met een nieuw thema: bewegen! Ze klommen sprongen en gooiden met pittenzakjes. Leuk!

De kinderen van Het Speeldorp in Bunnik genieten van het lekkere weer! Ze spelen met de waterbaan en picknicken in de tuin. Gezellig!

De peuters van de Bolderburen in Bunnik brachten een bezoekje aan de bibliotheek! Iedereen koos een leuk boekje uit!

Het Speeldorp nam deel aan de Bunnik Fair! Disneyprinses Elsa uit ‘Frozen’ en haar lieve onderdanen gingen met iedereen op de foto! Zelfs de burgemeester!

Welke beestjes vinden we in onze tuin? Dat is het thema van de maand bij het Speeldorp in Soest. De kinderen kammen heel de tuin uit op zoek naar kleine diertjes: spinnen, mieren, duizendpoten, pissebedden, torretjes,… Als ze een beestje vinden, stoppen ze het in een mooi potje. Zo kunnen ze het diertje rustig van dichtbij bekijken. Kriebelt het al om zelf op zoek te gaan?

Op 10 mei was het alweer Moederdag! De kinderen van het Speeldorp in Soest maakten harten van brooddeeg voor hun lieve mama’s. Eerst propten ze het brooddeeg netjes in een hartvorm. Daarna ging het deeg de oven in. Tot slot versierden ze de broodhartjes met verf, glitters en een mooi lintje. Hartjes maken is makkelijk. Ze geheim houden tot Moederdag: dat is pas moeilijk!

De peuters van het Speeldorp in Bunnik beleefden een gezellig dagje! Eerst brachten ze een bezoekje aan de bieb. Niets leuker dan boekjes vol spannende verhalen! Toch? Daarna speelden ze in de speeltuin bij school. Even door de gekke olifant glijden en meteen het doolhof in! Spannend!

Het fijne aan schoolvakantie? De speeltuin is van ons! We spelen, rennen, schommelen en klimmen. We halen topsnelheden op de glijbaan. We schommelen dat het een lieve lust is. En klimmen? Dat doen we niet enkel op het klimrek hoor: ook de bomen moeten eraan geloven!

Wat een leuke verrassing had Rosemarie voor ons meegenomen vandaag! Vier schattige babyeendjes! De hele dag konden we naar ze kijken, luisteren en knuffelen.

De peuters van groep de Bolderburen in Bunnik bereiden zich voor op Koningsdag! Ze knutselen kronen en slingers. Heel de kamer kleurt rood, wit en blauw. Zouden ze nou op visite mogen? In afwachting dan maar even genieten van de zon en de tuin.

Het Speeldorp in Bunnik is enkele stoere paashaasjes rijker! De kindjes knutselden enkele prachtige paashoedjes met hazenoortjes. Daarna werden hun snoetjes geschminkt. Net echte haasjes! Alsof dat nog niet genoeg was, kregen enkele kindjes een paastattoo. Wie wil er nou geen mooi kuikentje op z’n arm?

De kinderen van Het Speeldorp in Bunnik hebben enorm genoten van de heerlijke paaskoekjes.

Het zou toch niet... Is de paashaas ook bij ons langs geweest? Vol enthousiasme begonnen de kinderen te zoeken... En ja hoor! Wat vonden ze? Een paasei... met een verrassing erin!

De peuters van het Speeldorp in Bunnik hebben echt groene vingers: ze hebben heel goed voor hun plantjes gezorgd. Zo goed zelfs dat ze vandaag overgeplant mochten worden in een grote bak.

Bij de lentekriebels hoort ook de grote voorjaarsschoonmaak. De peuters weten wel raad met een lapje met sop. De deur, de ramen, het speelgoed en zelfs het plafond werden grondig schoongemaakt!

Het is bijna Pasen dus de peuters zijn al druk bezig met eieren schilderen. We hebben de eieren maar niet opgegeten, want de eieren zijn veel te mooi geworden! De paaseieren mogen in de paasbakjes mee naar huis!

De peuters van groep de Bolderburen van Het Speeldorp in Bunnik kunnen toveren ! Ze hebben een toverstafje gemaakt en kunnen kleuren in andere kleuren veranderen door ze te mengen.

De paasvoorbereidingen zijn bij Het Speeldorp in Bunnik op volle gang. Er worden bakjes gemaakt waar volgende week eitjes in kunnen. We zijn ook druk bezig met het maken en proeven van de paaskoekjes. Lekker!

Tijdens de schoolvakanties kunnen we altijd gebruik maken van de grote speeltuin. De kinderen van kinderopvang Het Speeldorp in Bunnik hebben heerlijk gespeeld, gerend, geschommeld en geklommen.

De peuters in Bunnik zijn weer druk geweest. Ze hebben zelf appelflappen gemaakt. Zelf snijden, roeren en bakken... Leuk en heeeeeel lekker!

De kinderen van Kinderopvang Het Speeldorp in Bunnik hadden grote lol met scheerschuim. Groot en klein, we tekenden met scheerschuim op tafel en de spetters vlogen in het rond... en op de gezichten van de juffen!

De peuters van groep De Bolderburen van Kinderdagverblijf Het Speeldorp in Bunnik vonden het koekhappen zo leuk dat ze het nog een keer wilden doen. Scott zei \"Wat leuk, we eten koek van een touwtje\".

De kinderen mochten verkleed komen en we dansten de polonaise! We zijn naar de grootste kikker van Bunnik gelopen en we hebben koek-gehapt. Wat een feest...

De kinderen van groep De Kabaalstraat van Het Speeldorp in Bunnik maakten een prachtige carnavalstekening met verf.

De peuters van Het Speeldorp in Bunnik zijn naar de AH gelopen om alle ingrediënten te kopen om pizza\'s te bakken. Daarna hebben ze zelf pizza\'s versierd en natuurlijk lekker opgegeten.

Donderdag 12 februari was het valentijnsavond op Het Speeldorp in Bunnik. De ouders mochten lekker uit eten en de kinderen mochten bij ons genieten van frietjes, knakworstjes en een danoontje. De wat oudere kinderen konden tv kijken en de jonge kinderen luisterden naar een verhaaltje voor het slapen gaan. Wat was het toch gezellig!

We begonnen de dag bij kinderdagverblijf Het Speeldorp met sneeuwpret! Toen de sneeuw gesmolten was hebben we ons binnen vermaakt met een prachtige raamschildering.

Ook op donderdag hebben de kinderen van Kinderopvang Het Speeldorp in Bunnik van een leuk voorleesontbijt genoten. De kinderen vonden het ge-wel-dig!

Vandaag zijn de peuters uitgenodigd om in de bieb naar het verhaal van Boer Boris te luisteren. Na het verhaal hielpen de peuters mee zijn koffer in te pakken. We zongen ook een lied met dansjes erbij en als afsluiter kregen we een koekje met sap.

Vandaag kwamen de kinderen in pyjama naar Het Speeldorp. Het was immers voorleesontbijt. Wat een feest! Het voorleesontbijt stond deze keer in het thema van de verjaardag van Gonnie en zijn vriendjes. We lazen het boek voor, zongen en sprongen voor zijn verjaardag en maakten zelf onze verjaardagmuts. Daarna was het tijd voor de traktatie! Leuk!

De peuters van Het Speeldorp in Bunnik hadden donderdag zin in wat lekkers. Daarom hebben we lekker onze eigen cupcakes gemaakt! De kinderen hielpen mee met roeren maar het allerleukste was dat ze hun eigen cupcake mochten versieren.

De kinderen van Het Speeldorp in Bunnik hebben mooie tekeningen geschilderd.

Ook dit jaar hadden we weer een heerlijke en gezellige kerstlunch bij Het Speeldorp in Bunnik. We hebben met alle kinderen genoten van krentenbolletjes en chocolademelk en andere lekkernijen. De kinderen van de peutergroep hebben ook hun bakkunsten getoond. Wat kunnen zij heerlijke tompouces maken! Die waren echt om te smullen!

Wat was het lichtjesfeest weer een succes! De kinderen van Het Speeldorp in Bunnik hebben de afgelopen dagen hard geknutseld: een lampion voor de wandeling en een cadeautje voor thuis. De ouders hadden heerlijke hapjes meegenomen die we daarna gingen proeven. Bedankt voor de gezelligheid en de bijdrage voor Jarige Jop, ons goede doel.

Vandaag vierden wij het Sinterklaasfeest. We zongen, dansten, lazen verhalen en we kregen bezoek van 2 Pieten! De Pieten dansten met ons mee en ze hadden vanuit Spanje prachtige cadeaus meegenomen! Wat was dat weer leuk!

Deze week zijn de kinderen van Het Speeldorp in Bunnik elke dag aan het oefenen voor hun Pietendiploma. Op gladde daken lopen, pakjes in de schoorsteen gooien, paardje rijden en koprollen... Het hoort er allemaal bij!

De kinderen van Het Speeldorp in Bunnik zijn naar de bieb geweest. Daar werd een mooi verhaal voorgelezen. De kinderen maakten ook muziek en de Sint kwam zelfs even langs. Wat leuk!

De dreumesen van Het Speeldorp in Bunnik hebben een lesje pietengym gehad. Iedereen had een pietenmuts op en we dansten samen op Sinterklaasmuziek. De peuters hebben een uitstapje naar de bieb gemaakt om Sinterklaasboeken te lenen. Erg leuk!

De peuters van de Bolderburen in Bunnik hebben afgelopen week heel wat geprikt en geplakt om hun lampion op tijd af te krijgen. Toen het donker werd zijn we met ons lampje naar buiten gegaan om alvast te oefenen.

Bij Het Speeldorp in Bunnik hebben Maureen en Jens erg veel lol in de ballenbak. De peuters krijgen ondertussen een muzieklesje.

In de herfstvakantie hebben de kinderen van Het Speeldorp in Bunnik naar bladeren gezocht. Grote en kleine bladeren met mooie kleuren. Hiervan mochten ze een eigen collage maken. Verder speelden de kinderen met de zandtafel en werden er uiltjes geknutseld. Vrijdag 31 oktober zijn de kinderen druk bezig geweest met het aanleggen van treinrails. Daarna hebben ze met klei egels gemaakt. Elke egel is uniek geworden: met een lange slurf of met een hanenkam.

De kinderen van Het Speeldorp in Bunnik hadden de tijd van hun leven toen hun opa\'s en oma\'s op bezoek kwamen. Altijd weer gezellig!

Deze week is het feest voor de kinderen. De opa\'s en oma\'s komen op bezoek bij het Speeldorp! Als de koffie nog rustig doorloopt druppelen de opa\'s en oma\'s langzaam binnen. De kinderen begroeten hun grootouders met een dikke knuffel. We laten alles zien: de gymzaal, de puzzelkast, de disco en onze knutselkunsten. Wat een feest!

Ook Oktober beginnen we weer heel sportief met beweegkriebels. Als het regent gaan we naar de Gymzaal, waar de kinderen ook heel veel plezier beleven. Na het gymmen hebben we lekkere zelfgebakken koekjes gesmuld. Wat lekker!

De invalkracht van donderdag was een echte poppenspeelster. Ze kwam binnen met \"Lisa\", een handpop die ons leerde tellen, bewegen en voorlezen. De kinderen hebben echt genoten en ze deden Lisa met open mond na.

Deze maand was het afwisselend weer bij Het Speeldorp in Bunnik. Zo zie je op de foto\'s hieronder dat de peuters eerst nog een verfrissende duik in de waterbadjes nemen en dat ze vervolgens met herfstblaadjes gooien. Doorheen de regenbuien hebben we lesjes beweegkriebels georganiseerd en werd er weer lekker geknutseld rond het thema verkeer.

We hebben weer een hele leuke Leidsterdag gehad in Bunnik. We willen graag alle lieve ouders bedanken voor de fantastische cadeaus. Ze hebben alle leidsters enorm verwend.

We zijn begonnen met het luchtverkeer: vliegtuigen, helicopters en straaljagers. De peuters hebben hun eigen vliegtuig getest door ze van het huisje af te laten vliegen… Hierna hebben we ui geplukt uit de groentetuin. Wat een leuke dag!

Na alle zonnige speeluurtjes en fijne vakanties was het tijd om even bij te praten. Het Zomerfeest kwam dus net op tijd. De kinderen werden vermaakt door verschillende activiteiten zoals fruitspiesjes maken, ballen gooien of touwtrekken. De papa\'s en mama\'s deden gezellig mee en genoten van de hapjes en drankjes!

Deze week doen we bij Kinderopvang Het Speeldorp in Bunnik activiteiten rond het thema België. De kinderen mochten dan ook heerlijke wafels versieren met kersenvulling en hageltjes.

Op vrijdag 1 augustus boften Siebe, Jens, Ingmar en Kris want we gingen naar de kinderboerderij! Wat was het daar weer gezellig met alle nieuwsgierige dieren. We aaiden de dieren, speelden in de zandbak en aten een broodje. Heel gezellig!

‘Oui oui!! Bonjour!! De kinderen van Kinderopvang Het Speeldorp in Bunnik mochten heerlijke croissantjes maken en als echte Fransmannen de \'Eiffeltoren\' beklimmen.

We hadden een rustige vrijdagochtend met vier kinderen bij Kinderopvang Het Speeldorp in Bunnik. Alle tijd dus om de speeltuin te ontdekken!

Deze week zijn we begonnen met ons thema wereld en culturen. Door de groepen hangen al schitterende knutselwerkjes van en over de wereld. Deze week stond in het teken van Italië. De kinderen leerde de kleuren rood en groen van de vlag kennen en knipten stukjes pizza uit. Na al dat knippen en plakken hebben de kinderen zelf een stukje Italië gemaakt op Het Speeldorp: ze konden een eigen pizza beleggen en opsmullen. De baby\'s die nog te klein waren voor een pizza kregen tussen de middag een beweegactiviteit \"pak de bellen\".

Op deze foto\'s is te zien wat we de afgelopen tijd hebben gedaan bij Het Speeldorp in Bunnik. Buiten spelen met het heerlijke weer, leren fietsen en leuke activiteiten met water en kwasten… Ook werden er heerlijke broodjes met kaas en ananas gebakken. Ook de nationale modderdag was erg leuk!

Vandaag vierde Ricky zijn derde verjaardag bij Het Speeldorp in Bunnik. En het is niet zomaar een feest. Het is een piratenfeest! Eerst hebben we samen een schatkaart getekend. Waar zou de traktatie van Ricky verstopt kunnen liggen? Toen de piraten klaar waren voor vertrek stapten we in het piratenschip op weg naar het pirateneiland. De peuters zochten en zochten… En uiteindelijk werd de schat gevonden! Wat een leuke dag!

Een heerlijk zonnetje lokte ons naar buiten, dus zijn we met de peuters van de bolderburen een wandeling gaan maken naar het station. De treinen reden \"keihard\" voorbij. Daarna zijn we naar een speeltuin gelopen waar we heerlijk konden spelen en picknicken. Wat een leuke dag!

Vandaag hebben de kinderen van Het Speeldorp in Bunnik weer een lesje dreumesgym gehad. We hebben heen over en weer gesprongen tussen de ballen en we hebben onder de parachute gelopen. Wat was het weer leuk!

De peuters van groep Bolderburen van het Speeldorp in Bunnik zijn helemaal klaar voor het nieuwe thema: Kinderboerderij. Er worden al druk boerderijen en dieren gemaakt. Vandaag hebben de peuters een koe gemaakt. Alleen was ze nog kaal en had ze nog geen vlekken… De peuters knipten en scheurden prachtige koeienvlekken. Daarna werd er buiten gras geplukt. Want ja, de koe moet wel wat eten!

\'Klaar voor de start!\', daar begonnen de Koningsspelen mee. Veel kinderen waren speciaal voor de koningsspelen verkleed.. We hebben spelletjes gespeeld en lekker gedanst. Het was een heel gezellige ochtend bij Het Speeldorp in Bunnik.

Vrijdag 2 mei zijn we met 4 kleine dreumesen van Het Speeldorp in Bunnik naar kinderboerderij \'De Brink\' in Zeist geweest. Wat hebben ze genoten van de dieren. Aan de kindjes kan je zien dat het best koud was. Maar dat mocht de pret niet drukken!

Wat een geweldig uitje hadden we vandaag! Via de papa en mama van Lotte konden we een echte touringbus lenen om naar de kinderboerderij in Zeist te rijden. Er waren allemaal dieren te zien: paarden, konijnen, koeien, varkens, geiten en ga zo maar door. Het allerliefste dier was waarschijnlijk wel onze Paashaas Marian! Zij verstopte paaseieren waar heerlijke rozijntjes in zaten. Er was ook een leuke speeltuin met een hele hoge glijbaan en een schommel. We hebben ons dus heerlijk vermaakt. De kinderen genoten van de dieren en de dieren vast ook van ons. Als afsluiting hebben we een picknickfeestje gehouden tot de bus ons weer kwam ophalen.

We hebben met de kinderen van groep De Bolderburen in Bunnik boodschappen gedaan bij Albert Heijn. Daarna zijn we terug naar Het Speeldorp gelopen. Daar hebben we druk gesneden en gekookt om een heerlijke pastasalade te maken.

De peuters van Het Speeldorp in Bunnik hadden deze week een speciale gymles. Het was namelijk Paasgym! Tijdens de les hebben de kinderen leren springen als een paashaas. Rieteke verstopte de paaseieren terwijl Rosemarie een boekje las. Alle haasjes hebben de eieren weer gevonden. Daarna draaiden we de rollen om en mochten alle peuterhaasjes de eitjes verstoppen. Erg leuk!

De kinderen van groep De Petteflet van Het Speeldorp in Bunnik hebben groenten gezaaid. Straks kunnen we heerlijk smullen van onze eigen groenten!

De kinderen van Het Speeldorp in Bunnik kregen deze week bezoek van een soldaat! En wel de opa van Lucas. De kinderen keken de soldaat vol nieuwsgierigheid aan. Toen we met de soldaat naar buiten gingen, zagen de we grote legerjeep staan. Alle kinderen mochten even in de jeep kijken. Op deze mooie dag bedankten wij ook onze collega Betty van Het Speeldorp Soest. Zij heeft namelijk een aantal weken ingevallen op de groep Villa Kakelbont.

Wisten jullie al dat de kinderen van Het Speeldorp elke middag groenten eten? En dat ze zelf hun eigen groenten telen? De kinderen van Villa Kakelbond hebben vandaag paprika- en tomatenzaadjes geplant in een kweekbak. Hopelijk kunnen ze binnenkort genieten van hun eigen groetjes. Toen Poppe afscheid nam van Het Speeldorp heeft hij een erg mooi cadeau achtergelaten: een kweekzak. De peuters van de Bolderburen hielpen om de kweekzak vol te scheppen met aarde. Als de paprika- en tomatenplantjes iets groter zijn dan gaan we ze overplanten in potjes.

Onze collega Rosemarie maakte van alle kinderen prachtige vlinders, prinsessen & krokodillen. We hebben de hele dag buiten in de lentezon gespeeld. het was zelfs zo lekker buiten dat we besloten om de eerste picknick van het jaar te houden.

De peuters van de Bolderburen werden door de bibliotheek in Bunnik uitgenodigd om te komen luisteren naar het verhaal van Krokodil. De kinderen werden opgewacht door een grote knuffelkrokodil. Na het verhaal hebben we gedanst en een filmpje gekeken. Het was hartstikke leuk!

We hebben met de kinderen van Het Speeldorp in Bunnik heerlijke worstenbroodjes gebakken.

Het is bijna lente. De kinderen van het Speeldorp in Bunnik genieten nu elke dag van de zon. Daarom zijn we erop uitgetrokken. We gingen op zoek naar een leuke uitdagende speeltuin. De kinderen lieten zien hoe hoog ze konden klimmen en ze maakten van het huisje hun piratenschip. Wat een heerlijke fantasie hebben die kinderen toch!

Bij Het Speeldorp in Bunnik gaat het carnavalsfeest nog heel de week door maar dinsdag was het extra leuk! We hebben buiten allerlei activiteiten gedaan zoals blikgooien, zaklopen, klimmen en springen. De muziek ging mee naar buiten dus de polonaise ging buiten gewoon door. Tijdens de middag hadden we pannenkoekendag. Dit doen we altijd de dag voor de vastenperiode. Tijdens het vasten is het niet toegestaan om melk, vetten en eieren te eten. Dus maken we van al deze ingrediënten voor de vasten nog even lekkere pannenkoeken.

Deze week staat in het teken van Carnaval! Afgelopen weekend hebben de kinderen de optocht gezien. Iedereen was mooi versierd met zelfgemaakte maskers en kikkers. Deze week mocht iedereen verkleed naar Het Speeldorp komen. Er zijn deze week heel veel prinsesjes, ridders, beertjes, clowns en er loopt zelfs een haai rond! De polonaise wordt geoefend en de kinderen dansen en zingen uitbundig mee met de carnavalskrakers.

Vanmorgen zijn we de dag begonnen met een gymles. Voetje voor voetje lopen, springen als een kikker en de hoelahoep oefenen door de hoepels. Toen we daarmee klaar waren hoorden we de gezellige carnavalsmuziek van de basisschool. We hebben onze jas aangetrokken, de bolderwagen genomen en we hebben een kijkje genomen. Wij zijn altijd wel in voor een feestje! Volgende week mogen onze kinderen verkleed komen. Dan vieren wij op Het Speeldorp carnaval.

Voor de papa\'s en mama\'s van Het Speeldorp betekent Valentijnsavond samen uit eten gaan terwijl de kinderen op Het Speeldorp mogen blijven. Voor de kinderen van Het Speeldorp betekent Valentijnsavond patatjes op het Speeldorp eten, laat naar bed gaan, gezellig boekjes lezen en nog even tv kijken tot papa en mama ons komen ophalen.

Vandaag mochten alle peuters in hun pyjama naar Het Speeldorp komen voor een gezellig voorleesontbijt. Het boek was dit jaar Krrrr…okodil. In plaats van de fruitbak, was een er dus een fruitkrokodil. We zongen eerst krokodillenliedjes. Daarna gingen we met z\'n allen in een heel groot bed in de kuil zitten. \"Pas op! Dit boek bijt!\" las Rieteke voor. Gelukkig lagen we onder dekentjes zodat we ons konden verstoppen. Het verhaal was best spannend want de krokodil wilde uit het boek klimmen! Toen de krokodil was ontsnapt hebben we hem allemaal koekjes gegeven. Want wij dachten… als zijn buik vol zit… hoeft hij ons niet meer te bijten. Als afsluiting hebben we nog een hele grote krokodil gemaakt. Pas maar op papa en mama want die krokodil nemen we mee naar huis!

Donderdag kregen de peuters van Het Speeldorp in Bunnik bezoek van IJsbeer Spekkie! IJsbeer Spekkie leerde de kinderen allemaal winterkunstjes zoals schaatsen, sneeuwballen gooien en sneeuw maken. Spekkie genoot van alle aandacht die hij kreeg. Toen Spekkie een beetje trek begon te krijgen kregen de peuters een vishengel. Tijdens het vissen werd de naam van Spekkie duidelijk. Hij lust helemaal geen vis, hij wilt alleen maar spekkies vangen! Na het vangen van de spekkies werd het verhaal gelezen van de grote en de kleine beer. Op het einde van de dag ging Spekkie terug naar de Noordpool. De peuters kregen allemaal een poot en zwaaiden Spekkie uit.

De kinderen wilden graag schilderen. Dat mag altijd uiteraard, maar nu ook... op het raam! De kinderen stonden even gek te kijken... Menen jullie dat? Mag dat? Zie de voor- en na- foto\'s van het prachtige resultaat. Omdat het de laatste dag van de vakantie is, hebben we die afgesloten met heerlijke poffertjes tussen de middag. Smul Smul!

Rond kerst ieder jaar maken wij een mooi gebaar. De kindervoedselbank wordt het dit jaar. Daarom doneren wij met elkaar voor ieder een bedrag. Dan hebben de kinderen van de voedselbank met de kerst een lach. Met uw donatie krijgt u een prachtig schilderij, door uw kind gemaakt, dat maakt u toch blij ? De foto\'s spreken voor zich. Het lichtjesfeest in Bunnik was weer een succes.

De kinderen van Het Speeldorp in Bunnik hebben zich helemaal kunnen uitleven in de grote lege ruimte naast ons gebouw. Met een zak voetballen, tennisballen gooien en kruipen met pittenzakjes op de rug. De kinderen hebben zich enorm vermaakt. Om even bij te komen werd er een verhaal voorgelezen en een soepstengel gegeten. Wat een leuke dag!

Vanmorgen rond een uur of 9 Werd het spannend voor heel even Wie liepen daar in de gang Het waren 2 pieten wees maar niet bang Ze kwamen even op alle groepen Gezellig kletsen en hallo roepen High five geven en even op schoot Jullie kregen ook een lekkere pepernoot Toen alle pieten op de groepen waren langs geweest Kwamen ze ons halen voor het echte grote feest Met zijn alle naar de bieb En weet je wat juf Rosemarie toen riep Dat pieten sávonds lopen op het dak Over hobbeltjes op hun gemak Ze deed alles even voor Wij mochten het nadoen hoor Ook juffie Tamara, Eleonora en Laura Deden wij heel goed na Op je knieën onder de poortjes door Juffie Tamara deed het heel goed voor Een handje vast van juffie Rosalie en Silvia Liepen, klommen en kropen we elkaar achterna Pakjes door de schoorsteen gooien Ringen werpen blauwe en rooie Ook nog op de pieten muziek dansen En sommige kinderen waren met de pieten aan het sjansen Met zijn alle mooi op de foto staan En daarna was het tijd om weer naar de groep te gaan. De pieten kwamen ook nog mooie cadeautjes geven Mooie poppen spulletjes op de Petteflet Op de villa een vliegveld en een babygym wat een pret Een giraf voor de baby’s op de kabaalstraat Op de Bolderburen een werkbank Daar kun je schroeven draaien in en plank Toen was het tijd voor een pieten kus Dag zwarte pietjes met de auto en niet met de bus Bedankt voor alle gezelligheid Tot volgend jaar hopelijk vliegt de tijd Zwaai zwaai Alle Speeldorp kindjes en hun juffie’s

Dit jaar bestaat Het Speeldorp in Bunnik 10 jaar! Dat hebben we op 22 november gevierd met de ouders en de kinderen die de afgelopen 10 jaar bij ons doorgebracht hebben. Het was een supergezellig feest. Wat was het leuk om alle leidsters, kinderen en ouders terug onder één dak te zien. De mooie herinneringen kwamen vanzelf weer naar boven. We hebben heerlijk gefeest, gedanst en gesprongen. De kinderen werden geschminkt en ze konden zich uitleven op een sprinkussen. Bedankt iedereen voor dit fijne feest!

Vandaag hebben de kinderen van groep Villa Lila van Het Speeldorp in Bunnik een herfstwandeling gemaakt.
 De kinderen zochten blaadjes, kastanjes en paddenstoelen. De kinderen deden echt hun best en we hebben heel veel leuke dingen gevonden. 
Alle vondsten werden bewaard. Daar maken we binnenkort een mooie herfst tafel van!

De opa\'s en oma\'s van de kinderen van Het Speeldorp in Bunnik kregen een tijdje geleden een uitnodiging voor de Opa- en Omaweek op het Speeldorp. We hebben nu heel veel bezoek gekregen! Veel grootouders kwamen graag kijken, meespelen en \'s middags een broodje eten. Een heel leuk begin van de week!

Vorige week hebben de ouders en kinderen van Het Speeldorp in Bunnik hun leidsters weer in het zonnetje gezet. De leidsters kregen een prachtige map met allemaal lieve tekeningen, briefjes, foto\'s en woordjes. Bedankt lieve ouders en kinderen, en bedankt lieve leidsters voor jullie inzet!

De mama en papa van Hessel hebben ons een mand vol appels gegeven! We zijn meteen naar de supermarkt getrokken om alle ingrediënten voor een heerlijke appeltaart te kopen. Appeltjes snijden... taart bakken... en daarna lekker smullen! De taart was heerlijk. Toen alle buikjes rond waren hielpen alle peuters mee opruimen, afwassen en schoonmaken. Wat een kanjers!

De peuters van groep De Bolderburen mochten kiezen wat ze wilden gaan doen. De kinderen riepen in koor \"naar de speeltuin\"! 
Zo gezegd zo gedaan. We hebben de hesjes aangetrokken en we zijn hand in hand naar de speeltuin gelopen. De kinderen hebben heerlijk geklommen, geklauterd en op de wiebelmotor gespeeld.

Vorige week zijn de kinderen van Het Speeldorp Bunnik naar de Rijnzaal geweest voor echte Jungle Gym. Wie wilde kon eerst geschminkt worden om het nog echter te maken. In de gymzaal sprongen de kinderen als tijgers, zwaaiden ze aan echte lianen als Tarzan en Jane en kropen ze rond als leeuwen. Bepakt en bezakt met een mooie zelfgemaakte verrekijker gingen de leidsters en kinderen vandaag weer naar de gymzaal op zoek naar dieren. Ze hebben gespeurd, gezocht en vooral ook veel plezier gemaakt. Het leukste was toch wel het stoeien met de beren (leidsters). Daar kregen de kinderen geen genoeg van.

De peuters van Het Speeldorp in Bunnik hebben vanochtend boodschappen gedaan op de markt. Ze mochten allemaal een fruitje uitzoeken bij de groentekraam. Daarna gingen we koekjes kopen. We hebben ook bloemen meegenomen om de voordeur op te vrolijken. Op de terugweg hebben we een heerlijk bankje in de zon uitgekozen om onze koekjes op te eten. Gelukkig waren er nog genoeg koekjes voorzien om ook de andere kinderen van een heerlijk beren-koekje te laten genieten.

We hebben bij Het Speeldorp in Bunnik de maand augustus zonnig afgesloten. De peuters kregen een ketting van penne die ze zelf mooi beschilderd hebben. Verder heeft Viggo deze maand zijn eerste verjaardag gevierd. De kinderen smulden van zijn gezonde traktatie. Natuurlijk hebben we ook veel buiten gespeeld. We hebben veel met de bal en in de zandbak gespeeld. Een aantal kinderen heeft ook leren fietsen zonder zijwielen!

Toen het even ging regenen zijn de kinderen van Het Speeldorp in Bunnik lekker binnen gaan spelen met scheerschuim. Ze moesten wel even wennen. \"Wat moeten we hier nou mee?\" Toen ze in de gaten kregen dat ze er met de handjes door mochten wrijven werd het een gezellige kliederboel. De handen, armen en haren zaten helemaal onder het schuim!

De peuters van de Bolderburen in Bunnik zijn erg nieuwsgierig geworden naar de \"nieuwe school\" die volop in aanbouw is. Met een picknicktasje met sap en koekjes gingen ze een kijkje nemen. De school wordt erg mooi…. Maar het schoolplein blijft het allerleukst!

Het was warm op het zomerfeest bij Het Speeldorp in Bunnik en dat maakte het meteen heel gezellig. Iedereen was vrolijk en zelfs de vaders en moeders deinsden niet terug voor een potje waterspringen! Verder stonden allemaal leuke activiteiten klaar. Zo konden de kinderen met hun ouders balgooien, kleuren, kersenhappen, eendjes vangen en beschuitjes versieren met fruit (en opeten natuurlijk!). Het was ook nog eens een gezellige ontmoetingsmiddag voor ouders en leidsters. Bedankt voor deze gezellige middag! We wensen iedereen een hele plezierige zomer toe.

De kinderen van de peutergroep van Het Speeldorp in Bunnik houden de moestuin goed in de gaten. En jawel de meeste aardbeien waren rijp om geplukt te worden. Vol overtuiging en trots plukten de peuters alle aardbeien. Mmm!! Lekker dat ze waren!!

Bij Het Speeldorp in Bunnik mochten we weer eens flink onze energie kwijt tijdens de dreumesgym en peutergym. Pitzakjeswerpen, hoolahoepen en buiten dansen. Wat een pret!

Maandag zijn de peuters van Het Speeldorp in Bunnik gaan picknicken. Het was heerlijk weer! We hebben broodjes, komkommer en melk meegenomen. Eerst mochten we spelen, spelen en nog eens spelen. Daarna gingen we eten… De korsten zijn nog nooit zo snel opgegeten omdat we na het eten op de trampoline mochten!

Op 11 juli hebben alle peuters buiten op het verkeersplein gymles gehad. We hadden veel belangstelling van de andere kinderen die ook buiten aan het spelen waren. Maar we lieten ons niet afleiden en deden goed mee met \"hoofd schouders knie en teen\". Maar het allerleukste was de parachute ! We gooiden er een bal op en alle peuters hielpen mee met schudden. De bal vloog heen en weer, wat een schik hadden we toen. Daarna renden we er onderdoor en maakte we van de parachute een tentje om onder te staan. Als afsluiter zongen we \"schipper mag ik over varen\". Erg leuk!

De mama\'s en kindjes van Kinderdagverblijf Het Speeldorp in Bunnik hebben weer gezellig geknutseld voor vaderdag. Het was heerlijk dus we hebben buiten in de tuin een prachtige \"toffe peer\" voor papa gemaakt!

Vandaag kregen we \"groots\" bezoek op Het Speeldorp. De Bob de Bouwers zijn een grotere parkeerplaats aan het maken. De kinderen mochten allemaal een kijkje nemen achter het stuur van de tractor. Spannend hoor!

In het moestuintje van Het Speeldorp in Bunnik groeien de lekkerste groenten. Vandaag waren de sla, komkommer en tomaatjes rijp voor een heerlijk broodje gezond.

Ondanks het koude weer hebben we met Het Speeldorp een geslaagde Bunnik Fair achter ons. Er waren behoorlijk veel mensen op de been. Het Speeldorp stond dit jaar met een leuke kraam op de Fair. Kinderen konden bij ons een fruitbakje versieren en vervolgens vullen met zelf gesneden fruit. Onze vaste fruitleverancier Fruitonline had ons gesponsord met heerlijke aardbeien, mango’s, ananas, appels, peren, kiwi’s, bananen... Achter de kraam hadden we nog konijnen en cavia’s in een grote ren staan. Die konden de hele dag heerlijk geknuffeld worden. Daar kwamen niet alleen de allerkleinsten op af; het was de hele dag een drukte van jewelste. We kijken terug op een hele geslaagde en vrolijke dag. Iedereen die heeft meegewerkt aan dit succes, heel erg bedankt!

Spannend!! De kinderen van Het Speeldorp in Bunnik hebben samen met papa geknutseld voor Moederdag. Wat was het een gezellig drukte! Vol overgave gingen alle papa en kind(eren) aan de slag. Ze hebben er heel veel liefde en energie ingestopt. Hopelijk zijn alle moeders blij verrast op Moederdag! Ze hebben het verdiend!

Terwijl de klusjesman de nieuwe zonnedoeken spande genoten we met de kinderen van Het Speeldorp in Bunnik van een heerlijke picknick in de tuin. En zeg nou zelf, eten smaakt buiten toch nog stukken lekkerder dan binnen! Hopelijk krijgen we dit jaar een mooie zomer zodat we dit nog veel vaker kunnen doen.

Tijdens de vakanties maken we met de kinderen van Het Speeldorp in Bunnik graag gebruik van de Rijnzaal. Ook deze week gingen we er weer met alle kinderen sporten. Wat genieten ze daar toch van! Het klimrek is echt de favoriet. En hoog springen op de trampoline, voetballen met de juffies... het kan allemaal in de gymzaal. Eenmaal weer op de groep hebben we snel een broodje gegeten. Daarna zijn de kinderen snel naar bed gegaan want want phoe: Je wordt best moe van dat sporten!

Op de dag dat Het Speeldorp zijn 15-jarig bestaan vierde namen we de kinderen van Het Speeldorp in Bunnik mee naar de gymzaal. Daar konden een uur lang al hun kunsten vertonen. Heerlijk! Klimmen in het klimrek, springen van een hoge kast, rollen op de mat, aan de touwen zwaaien en natuurlijk gewoon voetballen. Het startschot werd gegeven door Wim. Hij kreeg van de kinderen eerst een mooi schilderij aangeboden ter ere van het 15-jarig bestaan van Het Speeldorp. Daarna ging iedereen heerlijk rennen. Na afloop, toen we allemaal heel veel trek hadden gekregen, mochten we de tompouce opeten die Wim had gebracht. Heerlijk hoe de kinderen daar van gesmuld hebben! Het was weer een hele geslaagde en feestelijke dag.

Wat een vrolijk Oranjefeest was het vandaag bij Het Speeldorp in Bunnik! Alle kinderen kwamen in het oranje of waren verkleed als prinsjes of prinsesjes. Natuurlijk konden de traditionele Koningsspelen niet ontbreken. De kinderen konden zaklopen, kegels omrollen, koekhappen en lekker dansen in de Koningsdisco, want wie wil er geen Koning zijn van Lolypopland?! Een geslaagde dag met veel blije gezichten!

We zijn met de grotere kinderen van Kinderopvang Het Speeldorp in Bunnik wezen sporten op ons verkeersplein. We hebben de bal hoog in de lucht gegooid, gevoetbald, overgegooid en we hebben geprobeerd om de bal af te pakken van een juffie… wat een schik hadden we!! We gingen met de hoepels hoelahoepen, de skippybal proberen... maar dat was toch wat moeilijker dan gedacht. Eerst toonde een juffie hoe het moest en uiteindelijk konden sommige kinderen het ook…. Na al dat gesport en bewegen hadden we erg trek gekregen. Gelukkig was het tijd om een boterham te eten. We hebben snel opgeruimd en we zijn lekker weer naar binnen gegaan.

Op 21 maart kwam Helen van Vol-ledig nog eens langs om de peuters een yoga les te geven. Ze leidde de kinderen door een fantasiewereld van oerwoud dieren. We zagen een slang, een tijger, een vogel en zelfs een hertje. De kinderen hebben erg hun best gedaan om de dieren zo goed mogelijk na te bootsen. De les werd afgesloten door samen een prachtige tekening te maken.

Al weken werken we bij Het Speeldorp in Bunnik rond het thema boerderij. Het pand is dan ook omgetoverd tot een halve boerderij. Zo wonen er tijdelijk 5 konijnen, 5 cavia’s en een kip met 10 kuikens bij Het Speeldorp. De kinderen mogen deze dieren verzorgen en vertroetelen. Zo is het gezellig druk op de boerderij!

Deze maand werken we op Het Speeldorp rond het thema boerderij. De kinderen vinden het geweldig om over boerderijdieren te praten en ze na te doen. Ze hebben met koekjesdeeg ook schaapjes, poesjes en kippen gemaakt. Deze koekjes smaakten heerlijk!

Vandaag zijn de peuters van de bolderburen van Het Speeldorp in Bunnik gaan kamperen. Voordat de peuters naar de camping gingen moesten ze een koffer inpakken. De peuters kregen een lege koffer van papier, waarop ze hun kampeerbenodigdheden mochten tekenen. Sommigen tekenden een tandenborstel, een knuffel of een zwembroek. Als hun koffer klaar was vertrokken de peuters naar Camping de Kuil. Daarin hebben de peuters leuk kunnen spelen en nadien ook nog een lekkere picknick gehad. Het was een geslaagde ochtend!

Deze maand werken we in Bunnik met het thema Circus! De kinderen hebben de groepen mooi versierd met circustreinen die vol zitten met dieren. De peuters maakten ook een mooie een circustent. Vandaag was het tijd om onze dieren- en acrobatenkunsten te oefenen in de gymzaal. De kinderen mochten door hoepels kruipen als tijgers, ballen opvangen als een zeehond en net als de aapjes slingeren aan de touwen. Sommige kinderen reden ook nog paardje op de rug van hun juf. Het was een dolle circusbende!

De valentijnsavond bij Het Speeldorp in Bunnik was weer een groot succes dit jaar. Veel ouders maakten dankbaar gebruik van de extra opvang en gingen samen uit eten. De 28 kinderen waren dolenthousiast. De baby’s aten hun potjes, kleuters en peuters kregen patat met appelmoes en de schoolkinderen aten lekker mee en hielpen hun broertjes en zusjes met opscheppen. Na een leuke avond mochten de schoolkinderen nog puzzelen terwijl de Speeldorp-kinderen zich klaar maakten voor bed. Rond 20:30 uur kwamen de eerste ouders alweer binnenlopen. Na een praatje en een borreltje of koffie namen ze hun kinderen weer lekker mee naar huis. Bedankt, lieve ouders en kinderen voor al het lekkers dat we weer gekregen hebben!

Vorige week hebben de kinderen van Het Speeldorp in Bunnik Carnaval gevierd. We hebben heerlijk gedanst op lekkere carnavalsmuziek. Pffff, daar word je daar best moe van zeg! Daarna hebben we ook nog mooie maskers gemaakt. Het was weer een leuk feestje.

De Nationale Voorleesdagen zijn weer van start gegaan. Woensdag werd Het Speeldorp door de bibliotheek in Bunnik uitgenodigd om naar het verhaal \'100 nachtjes slapen\' te komen kijken en luisteren. Donderdag deden we het op Het Speeldorp in Bunnik nog eens over. De kinderen werden uitgenodigd om in pyjama naar Het Speeldorp te komen. In de kuil werd het verhaal voorgelezen en daarna aten we een klein ontbijtje. Het verhaal gaat over Dorus die niet kan wachten tot ze jarig is. Overal knipt ze stukjes stof uit om haar eigen vlaggetjes te maken voor haar feest. Na het ontbijtje was het voor ons ook tijd voor een feestje met ballonnen en veel muziek. Daarna hebben de kinderen een vlaggenlijn gemaakt met allemaal stukjes stof. Onze jurken zijn, in tegenstelling tot de jurken in het verhaal van Dorus, gelukkig wel heel gebleven.

Taiji qigong... wat een moeilijke naam. De kinderen noemen deze activiteit \'gewoon\' yoga, en ze vinden het fan-tas-tisch! Samen met Helen ( van vol-leding.nl) zijn we op safari gegaan. De kinderen deden dieren na. Ze gebruikten hun fantasie en samen kwamen we de mooiste dingen tegen zoals vlinders, watervallen en een boom vol met bananen. Na alle rek- en strekoefeningen mochten we op papier onze fantasie weergeven. Zo kwamen er leuke tekeningen tevoorschijn, zoals een tekening met een tijger die waterpokken had. Want dat hadden we net echt gezien op safari! Deze activiteit was een groot succes!

De kinderen van Het Speeldorp in Bunnik krijgen yoga! Eerst mogen ze even rustig op een matrasje wakker worden en daarna beginnen de rek- en strek oefeningen onder het genot van een zacht muziekje. Lekker ontspannend! De kinderen van groep Kabaalstraat hebben geknutseld rond het thema \'kleuren en vormen\'. Ze maakten stempels en een mooi knutselwerkje.

De kinderen van Het Speeldorp in Bunnik juichten toen ze de eerste sneeuwvlokken van 2013 zagen. Na het fruit trokken we lekker onze snowboots en sneeuwpakken aan. De eerste sneeuwpoppen waren snel gemaakt. Echt leuk, die sneeuw!

Deze maand zijn we bezig met het thema tegenstellingen. Samen met “Nellie en Cezar” doken we de leefkuil in om met elkaar tegenstellingen te oefenen. Door middel van grote platen konden de kinderen raden wat de tegenstelling was. Een vol of een leeg glas, nat of droog, dik of dun, ... De kinderen genoten volop en deden alle bewegingen graag mee met Nellie en Cezar.

De kerstlunch was ook in 2012 weer een heus feest bij Het Speeldorp in Bunnik. De groepen waren prachtig versierd met kerstbomen en lampjes. Alle kinderen en juffen gingen samen op 1 groep broodjes eten en kerstliedjes zingen. De kleine kinderen zaten er ook gezellig bij. Ze keken hun oogjes uit en lachten vrolijk mee. Iedereen heeft genoten van het gezellige kerstfeest.

De kinderen van Het Speeldorp in Bunnik hebben heerlijk genoten van de sneeuw. Ze waren allemaal lekker warm aangekleed, dus we konden lekker lang genieten en rollen door de sneeuw. Laten we hopen dat we nog veel van deze leuke sneeuwdagen krijgen.

Dankzij het mooie weer kon Het Speeldorp in Bunnik weer mooi versierd worden voor het Lichtjesfeest. De ouders werden eerst ontvangen met warme chocolademelk of een glaasje glühwein. Daarna kregen alle kinderen een lampion en kon de stoet op pad. Traditiegetrouw kregen de kinderen halverwege de tocht een lekker spekje. Bij terugkomst kon iedereen naar hartenlust genieten van taart, pizza, stokbrood, broodje knakworst en zelfs patatjes! Alle ouders en kinderen kregen de Speeldorp CD mee naar huis. Het goede doel, de Guusje Nederhorst Foundation, is gul gesteund door de ouders. Tot nu toe hebben we 187 euro binnen gehaald. De bus staat nog een aantal dagen op de Petteflet! De leidsters van Het Speeldorp werden als dank voor een jaar liefdevol werken ook nog verrast met lekkers. Heel erg bedankt oudercommissie!

Vorige week kwamen er twee pieten op bezoek in Bunnik. De kinderen hadden er veel zin in. Ze waren eerst nog wat verlegen, maar toen ze pepernoten kregen ging het al snel beter. Nadat de “meisjes piet“ wakker was, kon het feest beginnen: diploma’s kleuren, pepernoten gooien, jute zak springen en pietengym. Na afloop deden we met alle kinderen en leidsters nog een dansje in de kuil tijdens de pieten disco. Als afsluiter kwamen de Pieten nog langs op de groep met prachtige cadeau’s. Het was een geweldige ochtend!

In november zijn alle kinderen van Het Speeldorp in Bunnik druk geweest met de voorbereidingen voor het Sinterklaasfeest. Ze mochten knutselen, schilderen en pepernoten bakken. Ook werden er mooie Sinterklaasmijters gemaakt door de kinderen van de Kabaalstraat. De grote \"groepsschoen\" werd gezet en de pepernoten werden vast voorgeproefd.

Bij Het Speeldorp hechten we veel belang aan de ontwikkeling van elk kind als individu en als onderdeel van een groep. Daarom doen we vaak spelletjes om kinderen bewust te maken van sociale verhoudingen en identiteiten. Dit is belangrijk om vriendschappen te laten ontwikkelen. \"We maken een kringetje van jongens en van meisjes\" is en blijft een leuk spel om kinderen spelenderwijs bewust te maken van zichzelf en hun invloed op andere kinderen.

De kinderen van Het Speeldorp in Bunnik mochten afgelopen maandag allemaal hun gymschoentjes meenemen. Ze werden als eekhoorntjes geschminkt en we leerde een nieuw liedje over een eekhoorn in de boom. De kinderen sprongen en klommen er vrolijk bij in het rond. Een erg geslaagde herfstgym!

Het is intussen alweer oktober. Tijd om nog eens terug te kijken naar een erg leuke septembermaand bij Het Speeldorp in Bunnik. Op deze foto\'s zie je de peuters gymen, spelen en een ijsje eten. In september leerden de peuters ook over het verkeer. Omdat ze het zo goed deden kregen ze een heus fietsverkeersdiploma.

Vorige week wat het Opa- en Omaweek bij Het Speeldorp in Bunnik. Een fantastische week! Maandag, donderdag en vrijdag konden alle opa’s en oma’s een kijkje nemen op de groepen. Wat waren de kinderen enthousiast! Vooraf werden alle opa’s en oma’s uitgenodigd via een zelfgemaakte kaart. Tijdens de opa- en omaweek speelden we buiten, lieten we alle puzzels zien en dansten we met de opa\'s en oma\'s in de peuter disco. De kinderen maakten samen met hun opa’s en oma’s maskers en kleurplaten en sommigen waagden zich zelfs aan een gymles. Sommige opa\'s en oma\'s bleven ook een broodje eten en/of hielpen de leidsters mee flesjes geven aan de baby’s. De kinderen, de opa\'s en de oma\'s en de juffies van Het Speeldorp hebben allemaal genoten van deze leuke week.

De maand september staat in het thema van Verkeer. De kinderen maken deze maand kennis met verkeersborden en kleine verkeersregeltjes. Op de groepen zijn we druk aan het knutselen. En buiten gaan we op verkeersbordenjacht! Verkleed als politieagentje en gewapend met een stopbordje maken we Bunnik een stukje veiliger. De kinderen zien veel borden om zich heen en laten zelfs voorbijgangers stoppen en doorlopen met hun bordje. Of het nou een oud mannetje is of een groep schoolkinderen... Zelfs een hond moest stoppen voor het rode bordje.

Als de zon schijnt dan weten we bij Het Speeldorp in Bunnik wel wat te doen: heerlijk een stukje wandelen, langs de dieren lopen en in de speeltuin spelen. Pret verzekerd!

Donderdag was een heerlijke zomerse dag. Dit keer zonder badjes maar wel met veel plezier! De Villa-kids zijn in de Bolderburen tuin aan het spelen. Ze genieten van het zand en de schepjes. Ze maken taartjes en vegen de blaadjes aan met een bezem. De peuters gingen op pad. Eerst kregen de paarden een broodje te eten en daarna was het tijd om zelf een koekje te eten in de speeltuin.

Als voorbereiding op het uitje naar Dirk Scheele in Slot Zeist hebben de kinderen van Het Speeldorp in Bunnik eerst “zonne”hoeden gemaakt. De peuters hebben alles zelf gedaan, knap hoor! Af en toe was het ook lachwekkend. We knutselden buiten en de wind waaide de stroken steeds van de tafel. Ook voor de kleinere kindjes die meegingen hebben we een hoed gemaakt. Na het nodige slaapje (of even lekker chillen) gingen we om 14.00 uur op pad met 11 kinderen en 3 juffies. We gingen met een echte bus, helemaal voor ons alleen. Dat was voor sommigen al spannend. We zaten allemaal naast elkaar op hele lange banken en het was heel druk. De voorstelling was leuk. We mochten dansen, springen en zingen. Er sprongen zelfs dolfijnen door het publiek. Hoe kort de terugrit ook was, er viel altijd weer een kindje in slaap. We hebben genoten, het was heerlijk!

Op 16 augustus hebben we bij Het Speeldorp in Bunnik de zomervakantie feestelijk uitgeleid met een leuke middag. Hoewel nog een aantal kindjes op vakantie mochten waren alle vakantieverhalen het onderwerp van gesprek. De peuters waren de hele middag druk met de voorbereidingen: worstenbroodjes maken, appelflapjes maken, lekkere spiesjes, ze hielpen enorm mee en genoten er ook van. Toen om 16.00 uur de ouders kwamen zag alles er feestelijk uit en smaakte het ook nog eens heeeeel lekker. Alle kinderen kregen een stempelkaart. Als alle activiteiten gedaan waren kregen ze als beloning een heerlijk ijsje. Een leuke verrassing met dit heerlijke warme weer! De kinderen konden samen met hun ouders een zonneklep maken, zaklopen, waterballonnen gooien, geschminkt worden en flessen water omkegelen. Het is een wonder dat het geen enorm waterballet is geworden! Er waren zelfs ouders die zich lieten overhalen om te zaklopen. Leuk hoor! We kijken terug op een vrolijke, feestelijke middag. Op naar het volgende feestje!

Op 7 augustus was het Indianendag op Het Speeldorp. De kinderen die wilden werden omgetoverd tot echte indianen! We deden dansjes en spelletjes. De papa’s en mama’s schrokken behoorlijk toen ze ons kwamen ophalen :-)

Op woensdag 18 juli waaide het hard in Bunnik. De kinderen van de peutergroep kregen ballonnen en hebben ervaren wat de wind daar allemaal mee doet! Wat een energie en enthousiasme op de gezichtjes. Soms een snik als de ballon toch echt kapot klapte tegen het hek.   Daarna konden we goed rusten door middel van peuteryoga. Iedereen deed fanatiek mee. Het zijn knapperds hoor, zo lenig en met aandacht alle oefeningen zo goed mogelijk uitvoeren! Yoga is leuk voor de kinderen, maar ook voor de leidsters om naar te kijken en mee te doen!

Wat was het een verschrikkelijk weer in de ochtend van 12 juli. Voor de peuters van Bunnik stond een uitje op het programma. Het buitenprogramma werd omgegooid. Met dit weer was KidZcity een beter alternatief. Acht gespannen koppies zaten op het station van Bunnik te wachten op de trein. Voor sommigen was het de eerste keer in de trein, dat is niet niks! Eenmaal op station Utrecht Zuilen aangekomen regende het nog steeds en liepen we ook nog eens de verkeerde kant op. Hoe nat konden we worden! Gelukkig was de beloning bij kidZcity groot. De kinderen hebben heerlijk gespeeld in de verschillende ballenbakken. Ze hebben grenzen verlegd op de super hoge glijbaan en ze werden wonder boven wonder niet misselijk na wel 5 rondjes in de zweefballonen. De tijd vloog voorbij. Snel nog een broodje eten en dan nog 1 keer kiezen wat je nog het liefste zou willen doen…………….de hoge glijbaan! Op de terugweg naar de trein scheen de zon weer en konden we nog even stilstaan op een echte locomotief. Moe maar voldaan kwamen we terug bij Het Speeldorp. De kinderen hebben allemaal heerlijk lang geslapen. De middag werd nog afgesloten met het afscheidsfeestje van Malou. Zij gaat alweer naar school. Hoe mooi kan een dag op Het Speeldorp zijn!

Het leuke aan de schoolvakantie is dat het hele schoolplein leeg is. Daardoor kunnen de peuters er naar hartelust op spelen! Ze klimmen graag in de bomen, ze spelen in de grote zandbak en ze glijden van de glijbaan. Een heerlijk ochtendje spelen, klimmen, rennen en klauteren dus! Als klap op de vuurpijl kwam de politie met een echte politiemotor een kijkje nemen. Hij wilde natuurlijk ook weten waarom de kinderen zoveel plezier hadden!

Vrijdag was het heerlijk weer. Daarom zijn we met de kinderen van Het Speeldorp in Bunnik lekker gaan picknicken. De kinderen genoten zichtbaar van de zon en de broodjes en vooral ook van de trampoline en de speeltuin.

Wat rook het deze week lekker bij Het Speeldorp in Bunnik! Wat doe je als het weer te wensen over laat? Dan vraag je aan de kinderen wat ze willen doen. En voor je het weet zit je kilo’s koekjes te bakken. Wat kunnen ze toch goed helpen en heel zich super concentreren. Dat koekje moet wel precies zo worden als het vormpje. Heerlijk om daarna de mooie koekjes te bekijken en er natuurlijk ook eentje van te snoepen!

Op die ene mooie dag in juni (?!) hebben we meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om heerlijk met de kinderen buiten te picknicken en te spelen. Sommigen hadden zelfs zin om buiten te knutselen. Alle kleren en snoeten zwart van het zand, heerlijk! De ouders kregen de kinderen moe maar voldaan weer mee naar huis. We hopen op nog meer van dit soort mooie dagen.

Als het regent in Bunnik... schijnt bij Het Speeldorp gewoon binnen de zon! We halen het zand naar binnen, gaan met de grotere kinderen met ECHTE Playmobil aan de slag en klimmen en klauteren op de mooiste klimparcoursen. De kinderen vervelen zich geen moment. Zo wordt een regenachtige dag ook een feestje.

Op 2 juni was Het Speeldorp met een kraam vertegenwoordigd op de Bunnik Fair. Het was een prachtige dag. Veel mensen die al bekend zijn met Het Speeldorp brachten een bezoekje aan de kraam, maar ook nieuwe aanstaande ouders wisten we te boeien met een kort verhaal over onze organisatie. We werden ondersteund door een aantal mensen vanuit de oudercommissie. Zij konden natuurlijk als geen ander vertellen over hun ervaringen bij Het Speeldorp. En zelfs de burgemeester wilde wel even met ons op de foto. Kinderen konden de aapjes voeren en kregen daarvoor een mooie strandbal cadeau. Ook de popcorn vond gretig aftrek. Uiteindelijk wist Pascal er met de dagprijs vandoor te gaan. Hij had het beste geraden hoeveel smurfen er in de grote glazen pot zaten. Hij kon naar huis met een bioscoop bon en alle 295 smurfen! We kijken terug op een geslaagde dag. Bedankt voor een ieders hulp.

Dit album bevat foto\'s van verschillende activiteiten bij Het Speeldorp in Bunnik. De foto\'s zijn genomen in april en mei. Op de foto\'s zie je hoe de kinderen bloemetjes plukken om hun papa\'s en mama\'s blij te maken. Daarna maken ze veel plezier bij de speeltuin en de glijbaan. We hebben ook appelflappen gebakken en winkeltje gespeeld. De kinderen verkochten hierbij de heerlijkste koeken en broodjes.

Nadat we bij Het Speeldorp in Bunnik alle paaseieren gevonden hadden mochten de kinderen hun paaseieren tijdens de lunch samen opeten. We hebben alle tafels bij elkaar gezet en leuk gedekt met allemaal lekkers. We hebben lekkere bolletjes, krentenbollen, hageltjes en natuurlijk ook paaseieren gegeten. Eén groot feest!

Op 6 april hebben we bij Het Speeldorp in Bunnik met z\'n allen paaseieren gezocht . De eieren lagen verstopt in de tuin. De kinderen mochten ze alle 31 zoeken. De kinderen gingen allemaal tegelijk naar buiten om te zoeken. Sommige kinderen vonden meerdere eitjes en hadden moeite om ze naar hun mandje te brengen. Zo spannend was het allemaal! Het was een erg gezellige ochtend!

Maandag 30 januari 2012 was het eindelijk zover: er was sneeuw gevallen in Bunnik. Dus dat betekende voor de kinderen in Bunnik buiten spelen in de sneeuw. Iedereen werd goed aangekleed en we gingen met z\'n allen naar buiten. De kinderen waren door het dolle heen en ze maakten veel plezier. Rollen door sneeuw, gooien met sneeuw en spelen met de sneeuw. Kortom volop sneeuwpret in Bunnik!

In dit album vinden jullie leuke foto\'s van de kinderen in Bunnik terwijl ze spelen, zich schminken en geknipt worden door de kapster.

Op vrijdag 6 januari 2012 hebben wij in Bunnik met z\'n allen afscheid genomen van onze lieve hoofdleidster Jose. Na 8 jaar te hebben gewerkt in Bunnik, gaat zij een nieuwe uitdaging tegemoet op onze locatie in Utrecht Papendorp. Het was voor Jose een erg gezellig dag, met een grote opkomst van ouders en kinderen.

In het kader van de nationale voorleesdagen hebben we met de kinderen een gezellig voorleesontbijt gehouden. De kinderen kwamen in pyjama, en \'sliepen\' met elkaar in de kuil. Na wat ochtendgymnastiek aten we een krentenbol en dronken we een pakje wicky. Daarna las juf Rieteke het verhaal “mama kwijt” voor over een uil die mama kwijt was. De kinderen maakten uiltjes en aten daarna nog een koekje, net als in het boekje.

De kinderen van Het Speeldorp in Bunnik hebben de eendjes bij de Krommerijn eten gegeven. Die waren heel blij om de kindjes te zien. Na de tocht hebben we ons nog binnen nog verkleed als Mega Mindy en kapitein.

De kinderen van Het Speeldorp in Bunnik hebben een bezoekje gebracht aan de bibliotheek. Zeer leuk en leerrijk!

Op 19 december vierden we in Bunnik weer Lichtjesfeest. Vanaf 16.00 uur waren de ouders uitgenodigd en werden ze buiten bij aankomst verwelkomd met warme chocolademelk of glühwein. De ouders gingen naar de groep van hun eigen kind en daar werd koffie, thee en een koekje aangeboden. En er was tijd voor een gezellig praatje. Rond half 5 gingen we de jassen aantrekken en de kinderen kregen allemaal een lampion. Iedereen verzamelde buiten in een lange rij en tegen kwart voor 5 gingen we een rondje lopen door Bunnik. Het was een erg gezellig gezicht, alle kinderen met een lichtje naast hun papa of mama. Eenmaal weer terug op Het Speeldorp, stond er allemaal lekkers klaar en natuurlijk wat te drinken. Tegen 18.00 uur was het afgelopen en konden de ouders een zelfgemaakt cadeautje van hun kind tegen een vrijwillige bijdrage voor het goede doel meenemen naar huis. Kortom een erg geslaagde en gezellig middag!

Het Speeldorp organiseert vaak trainingen waar ouders ongedwongen ervaringen kunnen uitwisselen over de uitdagingen die bij de opvoeding van kinderen komen kijken. Onder deskundige begeleiding worden ervaringen besproken en handige tips aangereikt.

Maandag 5 december was er bij Het Speeldorp in Bunnik een Sinterklaasfeest! s’Ochtends bij binnenkomst om half 8 waren er 2 pieten binnen. Eén piet was heel lui want die lag nog te slapen en de andere piet liep rond. Na een tijdje gingen we met z\'n allen de piet wakker maken door heel hard liedjes te zingen. De piet was wakker en iedereen kreeg een handje en een pepernoot. Het waren een beetje gekke pieten want ze gingen van alles op z\'n kop zetten. Op de peutergroep was een Pietengym voor de grote kinderen. Samen met de pieten konden de kinderen over daken lopen, cadeautjes in de schoorsteen gooien, klimmen, springen en na afloop kreeg iedereen een pietendiploma van de pieten. De pieten hadden ook voor elke groep cadeautjes mee die samen met de kinderen werden uitgepakt. Toen was het alweer tijd om te gaan, want de pieten hadden het heel druk die dag. Het was een super geslaagde ochtend!

Onze traditionele gymochtend bij de AquamaRijnschool in Bunnik was weer een succes! Na de gym had de juf als verrassing een poppenkastvoorstelling over Jan Klaassen en zijn Konijntje Knabbel voorzien. Wat een pret!

De peutergroep van Het Speeldorp in Bunnik was door het dolle heen: we gingen op stap naar het overdekt speelparadijs KidZcity in Utrecht! Toen we aankwamen sprongen de peuters meteen de ballenbak in. Daarna hebben we ook met auto\'s geracet, gelachen voor de lachspiegels en gedanst bij de kindervoorstelling. Omdat we van al dat rennen honger en dorst kregen, hebben we daarna lekker krentenbolletjes gegeten en gedronken.

Op 4 oktober was het weer Dierendag. Daarom mochten alle kinderen hun lievelingsknuffel meenemen en de hele week verkleed komen als dier. Was je niet verkleed, dat kon je je op Het Speeldorp nog verkleden en laten schminken.

De zomer en het mooie weer zijn nu echt voorbij. Overal vind je alweer kastanjes, eikeltjes en mooie bladeren. Daarom zijn de kinderen van Bunnik woensdag 5 oktober naar buiten gegaan om al die mooie herfstspullen te zoeken. Om de groep met te versieren en om mee te knutselen. De kinderen vonden het erg leuk. Alles wat ze tegen kwamen lieten ze trots aan ons zien.

De Peutergroep Bolderburen van Het Speeldorp in Bunnik was weer uitgenodigd door de AquamaRijn school om een ochtend te komen spelen en gymmen. We leerden om ons zelf aan en uit te kleden, en we deden dierengym. Het was ten slotte dierendag. We konden klimmen als een aapje, sluipen als een tijger en springen als een kikker. Alle dieren hebben een diploma gekregen!Daarna mochten we buiten spelen in de zon. We speelden in het huisje, met zand, een kruiwagen en loopklossen.

De opa- en omaweek in Bunnik was een groot succes. De kinderen hebben aan hun opa\'s en oma\'s kunnen laten zien wat zij zoal beleven en doen op het Speeldorp. We kunnen met zijn allen over een zeer geslaagde opa- en omaweek spreken.

We zijn in september aanbeland en dan kan het flink waaien in Nederland! Bij onze vestiging in Bunnik was dat net iets te hard voor een grote boom. Die boom waaide scheef en moest worden weggehaald. Tot veel kijkplezier van de kinderen want er kwamen mannen met grote auto´s en ronkende zagen! En daarna? Veel licht en wel een hele gekke boom.

Afgelopen donderdag 15 september was er een “nazomerborrel’’ voor de kinderen en de ouders van Het Speeldorp in Bunnik. Als afsluiting van de zomer waren er activiteiten georganiseerd rond het thema boerderijdieren. Het speelplein was versierd met vlaggetjes en er waren veel leuke activiteiten. De kinderen konden samen met hun papa, mama en juf visjes hengelen, kleurplaten kleuren, maskers maken, koeken versieren en varkentje prik spelen. Alle kinderen kregen een kaart met de activiteiten erop en als ze de activiteit hadden gedaan, mochten ze er een sticker op plakken. Ook waren er voor iedereen hapjes en wat lekkers te drinken. \'s Middags hadden de kinderen al worstenbroodjes en kaasstengels gemaakt. De kinderen waren overal erg enthousiast bezig en de ouders vonden het ook erg gezellig. Kortom een supergeslaagde middag en afsluiting van de zomer!

Vorige week hebben we bij met Peutergroep leuke dingen gedaan rondom piraten, zoals verrekijkers en vlaggetjes maken. We kregen een mooie doek op ons hoofd en werden als een echte piraat geschminkt. En onze juf had allemaal schatkistjes verstopt in de zandbak die we mochten opgraven. Het was allemaal erg leuk!

De opa’s en oma’s van Het Speeldorp in Bunnik kunnen binnenkort weer bij ons op de groepen komen kijken. Daarom hebben we zelf uitnodigingen gemaakt. Uitnodigingen met een tekening, gedichtje en een mooie foto voor opa en oma. Hier zie je alvast een aantal leuke foto’s van de kinderen.

Donderdag 21 juli zijn wij samen met 8 kindjes wezen picknicken bij een speeltuin in de buurt. Broodjes gesmeerd en drinken mee. 4 kinderen mochten in de bolderkar en de rest is lopend naar de speeltuin gegaan. We hebben er lekker gegeten en daarna hebben we fijn gespeeld en gestoeid op het gras. Een leuke dag!

Lekker spelen verveelt nooit. De kinderen van Bunnik kunnen er dan ook geen genoeg van krijgen.

Woensdag 27 juli zijn wij met 4 kinderen op avontuur geweest: met de auto naar de kinderboerderij. Daar hebben we diertjes geaaid, in de speeltuin gespeeld en lekker gegeten en gedronken. Daarna zijn we weer terug naar Het Speeldorp gegaan. Een geslaagde dag!

De kinderen van Het Speeldorp in Bunnik hebben met hun mama\'s mooie knustelwerkjes gemaakt voor Vaderdag. Ze hebben stickers geplakt, ze hebben geverfd en ze hebben voetjes gestempeld. Dat was erg gezellig, zoals je op de foto\'s kunt zien!

Omdat de zomervakantie er bijna aan komt heeft de oudercommissie van Het Speeldorp in Bunnik een zomerborrel georganiseerd. Om te proosten op de zomer en om elkaar weer wat beter te leren kennen, ook voor nieuwe ouders. Het was een erg gezellige avond!

In april en mei organiseerde Het Speeldorp een training van 3 avonden waarin ouders onder deskundige begeleiding van gedachten wisselden over de opvoeding van kinderen. Hier zie je foto\'s van de terugkomavond.

De kinderen uit Bunnik hebben woensdag 1 juni volop genoten van de nationale buitenspeeldag. Het was erg mooi weer en er waren allerlei activiteiten georganiseerd voor de kinderen. Het was een gezellige dag!